XxMichałxX Opublikowano 23 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2009 GML var txt,lbp,ret; txt=argument0; lbp=argument1; ret=''; for(i=0; i<string_length(txt); i+=1) { ret+=string_char_at(txt,i); if string_width(ret)>lbp { var lch; lch=string_copy(ret,i-1,i) ret=string_delete(ret,i-1,i) ret+='#'; string_insert(lch,ret,string_length(ret)) } } Takie coś mam. Skrypt na automatyczne łamanie lini. Co tu jest źle? Bo przerzucca niby, ale niektore litery kradnie. Myślę, że te przy przerzucaniu, czyli chyba cos zle z wklejaniem albo kopiowaniem.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 23 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2009 a o draw_string_ext() nie słyszałeś? Poza tym indexy w string_char_at() zaczynaja sie od 1 a nie od 0, to taki jedyny wyjatek w stringach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crackkk-GM Opublikowano 23 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2009 Michał! pisałem już ci kod, nie wiem czemu ciągle robisz po swojemu... nawet możesz przerobić ten skrypt co dawał tymon w moim temacie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XxMichałxX Opublikowano 23 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2009 ale na cos innego mi dawales Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi