XxMichałxX Opublikowano 23 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2009 Da się jakoś sprawdzić w gm-ie co zwróciła komenda 'ping jakiesip' w uruchom? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crackkk-GM Opublikowano 23 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2009 Plik: ping.bat @echo off :start ping 127.0.0.1 >> pingi.txt timeout 10 goto loop Ten program będzie co 10 sec sprawdzał ping A w gamemakerze czytasz string z pliku pingi.txt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XxMichałxX Opublikowano 23 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2009 ok thx. e: coś nie działczy, bo nic nie wpisuje sie do pliku.. moze dlatego ze jestem teraz na win98 i nie jest tak konsola rozbudowana? e2: a dobra nie ma co tu nawet jak bezposrednio wpisuje ping costam to mi miga tylko podkreslnik takze nie wiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crackkk-GM Opublikowano 23 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2009 :start ping 127.0.0.1 >> pingi.txt timeout 10 goto loop ale będzie cały wiersz zapisywać, będziesz musiał poszukać numerka z tego stringa ;x Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XxMichałxX Opublikowano 23 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2009 cos mi sie zdaje ze nie mozna tak ping ip >> ping.txt bo w konsoli tylko mi lecą wiersze: ping ip >> ping.txt itd.. w nieskonczonosc.. a w pliku pusto ;] ee ale temat zamykam bo ten 98 to syf, i tu raczej nie pojdzie potem na xp zobacze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi