gorefest Opublikowano 7 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2009 Mam problem z instalacją sterownika do karty graficzenj nvidia 8200. Ze strony producenta pobrałem sterownik i tam pisze że trzeba wpisać sudo sh NVIDIA-Linux-x86-180.51-pkg1.run Ok odpala się.. poźniej wyskakuje błąd że mam właczony serwer X czy coś..po googlałem i znalazłem ten o to temat: http://forum.ubuntu.pl/showthread.php?t=97747 Jednak po wpisaniu sudo /etc/init.d/gdm stopJakby wyłącza mi się wszystko czarny ekran i dygający: _ i nic się dalej nie dzieje. Mam najnowsze ubuntu 9.04. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GladiusX Opublikowano 7 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2009 Ale małpa dwa dni temu prosiłem o linki do tego systemu... A ten se zerżnął ;P to nie fair ;P Sobie szukaj, nie pomogę bo nie mam z tym problemów, a jak bym jednak coś znalazł dam znać... To co najnowsze nie musi być najlepsze MAŁPISZONIE!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 7 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2009 Tak Gladiatus, zachowujesz się jakbyś był jedynym który wie o istnieniu czegoś takiego jak Ubuntu. Zanim napiszesz kolejnego posta, zastanów się i przeczytaj go 5 razy, czy nie zrobisz z siebie durnia wysyłając go :P . Zresztą, Twój post jest całkowicie zbędny. W ogóle nie pomagasz tym, tylko przyczyniasz się do zaśmiecania forum bezsensownymi postami. @gorefest: Nie słuchaj co mówi producent. Wgraj przez Envy. Z tego co pamiętam, to jest on dołączany do Ubuntu. Jak nie, to sobie go ściągnij - http://www.albertomilone.com/nvidia_scripts1.html . Programik ten zrobi wszystko za Ciebie ;) . A jak wyskakuje, że masz X włączone, to po prostu jak masz ekran logowania to tam gdzieś były opcje logowania i wybierasz, logowanie się do konsoli i tam robisz wszystko z linii poleceń. Aczkolwiek, polecam Envy, mniej kłopotu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Webzir Opublikowano 7 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2009 Ta cała Enva to "Sterowniki innej firmy"? Jeżeli tak to w Ubuntu 8.10 masz ten program w System->Sterowniki innej firmy (czy jakoś tak) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorefest Opublikowano 7 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2009 Ok dzieki za pomoc. Udalo sie za pomoca System- administracja- sterowniki, samo sie sciaglo i zainstalowalo :) Zreszta nie kapuje wogole posta gladiatusa.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi