Makary155 Opublikowano 6 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2009 W jaki sposób podzielić cały room na heksy i zrobić poruszanie się po tych heksach? Podział na kratki nie pasowałby do mojej gry. Z góry dzięki:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Farkraj Opublikowano 6 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2009 narysować heks potem zrobić z niego title i porozstawiać na mapie a poruszać się normalnie jak po kwadratach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 6 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2009 Ale jakoś inaczej tą kratkę ustawić czy jak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Farkraj Opublikowano 6 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2009 na przykład: twoja postać ma wymiary 32x32 i porusza się po siatce 32x32 prawda, robisz heks aby obejmował kwadrat 32x32 piksele i kładziesz go na każdym kwadracie 32x32 w roomie, postać będzie się poruszała dalej po tamtej siatce ale będzie widać że skacze po środkach heksów a nie po kwadratach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 6 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2009 Ustawiłem te heksy na planszy tak jak mówiłeś ale coś nie gra, bo gracz czasem przechodzi nie przez środek heksa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Farkraj Opublikowano 6 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2009 a jak masz zrobione poruszanie postaci, może tak? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 6 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2009 (edytowane) Zwyczajny skok x+32, x-32 itd. e:już wiem co było nie tak. Ten heks miał wymiary 30x24 dlatego wariowało. Dzięki za pomoc, jesteś w kredkach. Edytowane 6 Maja 2009 przez Makary155 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi