Kapkap Opublikowano 5 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2009 witam w moim nastepnym temacie. Mam jeden problem.. azaliz brzmi on tak: chcialbym zeby obiekt policzyl do 20 zanim wykonal nastepna akcje. czy to moze to? GML instance_count* ale co mam wstawic w miejsce *? dzieki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 5 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2009 nie, musisz uzyc alarmow. GML (Create) alarm[0]=20 // ma czekac 20 stepow</span> GML (Alamr0) <tu wykonuje akcje po wywolaniu alarmu> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kapkap Opublikowano 5 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2009 ja bym chcial zeby to bylo samo z siebie a nie stepy.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 5 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2009 zrozum ze musisz okreslic ile ma trwac te odliczanie, bo odliczac mowisz ma do 20, ale jaka jednostka czasu? standardowo liczymy to jako stepy w GM choc da sie tez i typowo czasowo :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kapkap Opublikowano 5 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2009 <_< czyli 20 step = 20 sec a nie 20 step = 20 ruchów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 5 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2009 20 step = 20 ruchow a jak chcesz dac na 20 sekund to najprostrze wyjscie (jesli gra nie scina sie): GML (Create) alarm[0]=20*room_speed // ma czekac 20 sekund</span> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 5 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2009 Nie. 20 step to 20/room_speed sekundy. Jeżeli chcesz w sekundach wystarczy te 20 pomnożyc razy room_speed. E: PsichiX szybszy :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi