Pieter Opublikowano 10 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2004 Przeszukalem chyba cala siec w poszukiwaniu SimpleTCPClient dla delphiego 7 PE ale nieznalazlem czy moze podac mi ktos link do samego pliku??? Prosze o szybka i pomocna pomoc :boxed: :boxed: :boxed: :boxed: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 11 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2004 Jak pomoc może być pomocna :huh: ? Raczej nie istnieje taki komponent do delphiego. Znalazłem kod do C#, może coś tobie pomoże: http://www.codeproject.com/csharp/simple_tcp_client.asp (proste łączenie się przez tcp) A może to ciebie zainteresuje: http://www.codeproject.com/cs/webservices/wsaltroute2.asp (pełny system ochrony przesyłu danych przy tcp/ip oraz szczegółowy opis tego łącza) Pozatym komponentów do delphi zawsze szukaj na tych stronach: www.freedownloadcenter.com www.delphi.prv.pl Różnych pomocnych kodów szukaj na: www.codeproject.com www.delphi.prv.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 12 Lipca 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2004 W przykładzie gadu-sradu jest potrzebny komponent :/ Więc musi być :/ A przy okazji z kąd można wziąść takie forum?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 12 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2004 Takie forum: www.ibplanet.pl www.invisionboard.com Troszkę inne fora: www.phpbb.com www.przemo.org/phpbb www.yabbse.org www.phorum.org www.fud.prohost.org www.vbulletin.com PS. Możesz dać link do tego kursu czy tam przykładu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 12 Lipca 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2004 OK oto ono: www.freewebs.com/shimma3/gadu-sradu_v10.zip Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 12 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2004 No to tak. SimpleTCPClient na 100% był w Delphi 5. Nie wiem czy był w 6, ale napewno go nieznajdziesz w 7. Gdyby się dało zamienić pliki dcu na pas to bym dał na serwer ten komponent, ale on ma sporo bugów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 13 Lipca 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2004 A czy da sie zrobic taki przykład bez tego komponentu tylko z innym? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 13 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2004 Pokombinuj z TServerSocket chociaż pewien nie jestem. Najlepiej z TSimpleTCPClient, ale Delphi 7 zostało zupełnie okrojone z komponentów sieciowych. Mogę tobie powiedzieć, że Delphi 6 w którym to najprawdopodobniej jest, to znajdziesz w 1 numerze eksperta jaki był kiedykolwiek wydany, a Delphi 5 (w wersji komercyjnej :blink: ) znajdziesz w którymś z numerów PC World Komputer z 2001, lub z 2002, albo z 2003, napewno nie znjadziesz w numerze z 2004. Słyszałem też że podobno ten komponent jest w Delphi 8, ale nie wyszła jeszcze wersja personal :( . Muszę też tobie powiedzieć że ten komponent zapoczątkował w Delphi 2 i był przeniesiony prosto z C i miał sporo bugów. Niestety Borlandowi nie udało się ich naprawić i nie dał go do D7 (nie jestem pewien z D6). Pozatym dużo komponentów sieciowych jest na: http://www.freedownloadcenter.com Myślę że coś znajdziesz. Jak nie to pomogę tobie. Tylko pamiętaj że jak weźmiesz delphi, to musisz wziąć free, żeby okroić trochę listę :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 22 Lipca 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2004 THX. Topic można zamknąć. OEBP - już sie kropek nie chce wstawić, co? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrysław Opublikowano 22 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2004 Temat uroczyście uważam za zamkniety. :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi