pivot18 Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Dobra znam już Isave itd Ale nie wiem jak wykorzystywać... Można dać kod jak zrobic że mam tu [Exit] To zapisuje się gra i się wyłącza Jak włączam Zrobiłem że Pisze że się ładuje... I jak się skończy to chce żeby wczytał zmienną która jest w rejestrze gry... A jeżeli nie ma tej zmiennej to tworzy ją z wartościa 0 =P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2009 W rejestrze czy w pliku ? Jeśli w rejestrze to prosty kod : GML registry_read_string(name) i sprawdzanie poprzez varible_exists :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pivot18 Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Aaaa... Dobra... Czyli if !varible_exists = global.lvl { lvl = 0 global.lvl = lvl } A gdy wyłączam registry_read_string(global.lvl) ? Będzie tak działać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XxMichałxX Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2009 if !varible_exists = global.lvl wut? variable_exists zwraca bodajże true albo false no nie? wytłumacz konkretniej o co ci chodzi bo nie czaje. narazie zrozumiałem takei cos: GML //uruchamiasz gre if registry_exists('punktyzgry') //sprawdzasz czy w rejestrze jest ta zmienna { global.pkt=registry_read_real('punktyzgry') //jak jest to ją czytasz } else { registry_write_real('punktyzgry',0) //jezeli nie to ją tworzysz global.pkt=0 //oraz dajesz 0 dla global.pkt } //a gdy konczysz gre registry_write_real('punktyzgry',global.pkt) //nadpisujesz</span></span> o to ci chodzi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pivot18 Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Dodam cię do pomagających xd Podziękowań... Dziękuje ;) Temat closet Edit: Oj wywala błąd xd Coś źle dałeś w tym tworzeniu :o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XxMichałxX Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2009 podaj błąd edit: aha zagapiłem sie juz poprawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pivot18 Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Teraz jedździ sprawnie xD Dzięki... Jak zrobię system to wyjdzie demo xd Info w "o mnie" xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi