Lesinar Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Mam ja takie coś jak młyn tylko to nie jest młyn ale to coś to musi się obracać i stać w miejscu Ja dałem step image_angle=1 a dalej dałem >< wall i wpisałem nic jeśli ktoś morze mi to zrobić proszę wysłać a tu jest gra http://www.sendspace.com/file/uwf145 Pozdrowienia od Lesinar prawdziwe imię Mateusz Nigdy nie nazywaj tematu "Pomoc", "Help me!" itp. Tytuł tematu powinien być "mówiący" czyli taki, który od razu po przeczytaniu informuje o poruszanym w nim problemie. Warn +1. gnysek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Platyna Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Jak chcesz żeby się kręciło to daj w stepie image_angle+=5 na przykład. To ci się będzie kąt zwiększać o 5 co klatkę. A no i nie zapomnij temu czemuś dać origina na środku w sprite'cie, bo domyślam się, że chcesz żeby się względem środka obracało skoro ma stać w miejscu :) Powodzenia! P.S. Gra zapowiada się nawet fajnie tylko popraw trochę to sterowanie, bo denerwujące jest jak się postać zacina na ściance i trzeba ją obracać. :) P.S.2 I kurde blaszka, na przyszłość trochę dokładniej opisuj problem i nie zapominaj o interpunkcji to łatwiej będzie wyczaić o co ci chodzi :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OriPL Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2009 jezeli hcodzi o obracanie to: STEP: GML image_angle+=1 Edit: a dalej dałem >< wall i wpisałem nic jeśli wtf?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2009 a dalej dałem >< wall i wpisałem nic Chodzi Ci o kolizje? A może o "{","}", powiedz bo innaczej nie pomożemy :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lesinar Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2009 mi chodzi o 360 cały obrut normalnie żeby się kręciło na 7 speed Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marker Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Robisz sprite'a, nastepnie wchodzisz w jego "animation", tam masz "rotation sequence", wpisujesz ilosc klatek (najladniej 360, ale moze sie dlugo ladowac), a stopnie zostawiasz w spokoju, bo chodzi Ci o obrot 360... musisz jeszcze przeskalowac image, albo dac "resize canvas" bo bedzie wychodzilo poza rysunek. No i gotowe... Dalem Ci sposob na img, ale na objecty to Ci nie wytlumacze, zreszta bez Pro to dosc trudne jest, a przypuszczam, ze nie masz... Mam nadzieje, ze pomoglem :) :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi