IgiKoval Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Witajcie. Mam zamiar zrobić grę, ale mam pewien problem. Otóż - chciałbym zrobić światło święcące z obiektu, którego wiązka była by szersza na podłożu, a węższa przy źródle, a ponadto, jeśli źródło przeniesie się wyżej lub niżej, szerokość na dole wiązki pomiędzy jej krawędziami będzie taka sama. Pokaże to na rysunku: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pivot18 Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Jak bym ja miał kombinować to bym zrobił że jeżeli odległość miedzy Obj_podłoże a obj_źródło... Jest 2 pixele to światło ma takie światło na 2 pixele... Potem moze walne przykład ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baca Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2009 zrób to za pomocą primitywów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi