Masgen Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Witam otóż dostałem do domu do zrobienia Tablicę Jednowymiarową(n),tryb całkowity wyświetlający sumę elementów dla licz parzystych i nieparzystych oraz listę kroków i tablice blokowe. Nauczyciel kazał mi także zrobić tak by złożoność była najmniejsza i najszybsza oraz bez błędów oraz oczywiście musi wyliczać wynik ; ) Program Może być w Pascalu jak i zarówno w C++. Bardzo proszę aby to jednak był C++,ponieważ uczę się tego języka od niedawna i chciałbym po prostu przeanalizować ten program : ) Z Góry Dziękuję Za Jakąkolwiek Pomoc ; ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Will Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 #include<iostream> int arr[10]={4,345,123,2145,1,456,678,678,555,11}; int main() { int p=0,n=0,l=0; while(l<10) { if(arr[l]%2==0) { p+=arr[l]; } else { n+=arr[l]; } l++; } std::cout<<"n-parzyste: "<<n<<" parzyste: "<<p; system("pause"); } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masgen Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 hm czy to jest już cały program czy po prostu dałeś mi kawałek żebym resztę sam już zrobił wzorując się na twoim kodzie ? ; > Sry,że pytam,ale wiesz ciekawość :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crackkk-GM Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 A może byś se sprawdził :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Wlasnie dal Ci caly program Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masgen Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Sprawdziłem ;p ale coś mi nie pasowało pierwszy raz,ale wszystko już dobrze : D źle napisałem jedną rzecz ;P Mój błąd ; ) Ok Bardzo Ci Dziękuję Will za ten program ; ) Zamykam : ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi