fervi (Skovv) Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Witajcie! Mam problem z użyciem BackGrounda ;d Kiedy pobiorę go za pomocą background_all, jest all ok, ale nie wiem jak zrobić, aby był w roomie użyty, np. jako View 0 Szukałem po GMClanie w Dokumentacji i GMH, ale nic nie znalazłem ;/ Fervi Prosi o Pomoc ;d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
47xxxxxxxx Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2009 GML if view_current = 1 { background_index[1] } Działa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fervi (Skovv) Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Nie :/ At position 48: Assigment operation expected. A oto cały kod GML bck_background=background_add("file004.bmp",0,0,0); if(view_current==1) { background_index[1] } Pewnie rozwiązanie jest proste, a ja nie znam ;p Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aeiro Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2009 // CREATE bck_background=background_add("Twoje parametry do Background",0,0,0); // DRAW if(view_current==1) draw_background(bck_background,0,0) I to na tyle, nie zapomnij uztawic w roomie Viewu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi