Roki Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Jak zrobić że wróg jest ustawiony twarzą w moją strone, a jak będzie 50 od gracza to do niego idzie(bez PRO), sprite wroga mam to rotate counter clock... 360, a jak sie nie da bez pro to jak zrobić że wróg do mnie chodzi w odległości od 50, ale zmienia sprite w zależności od strony ruchu? Proszę o srypt lub przykład... @EDIT: I jak jest global.umiejetnosc=0 to rysuje na x,y, sprite, a jak global.umiejetnosc sie zmieni, to tamten zamienia na inny sprite. ALL BEZ PRO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wezyr Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2009 image_angle bez pro możesz zrobić tak (przy 360 sprite(niewydajne)): GML image_single=direction przy 60 sprite: GML image_single=direction/6 a co do rysowania global.umiejetnosc=0 to: GML if global.umiejetnosc=0 { sprite_index=sprite1 } global.umiejetnosc=1 { sprite_index=sprite2 } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2009 A jeszcze chodzenie wroga i mam pytanie sprite1 zamieniam na nazwe tego sprite od global.umiejetnosc=0? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darlix Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Ale sprite_index bez pro chyba nie działa...? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Zaraz zobacze i dam w edicie, bo jeszcze pisze kod :P @EDIT:Nic sie nie pokazuje, a te sprite to mam kilka różnych, a nie jeden. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wezyr Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Dopisz to w draw: GML draw_sprite_ext( sprite_index, image_index, x, y, image_xscale, image_yscale, image_angle, image_blend, image_alpha ); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Nie mam PRO, nie pójdzie :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi