Marmot Opublikowano 30 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2009 Dobra, ale: Wspomnę też, że dostał to zadanie za karę, więc nie dziwne, że trudniejsze. To Twoje zdanie jednoznacznie wskazuje, że to zadanie miało mieć jakoś epicki uber wysoki poziom, a to są zwyczajne zadania z podstawy programowej 1 klasy gimnazjum. A ciągle próbujesz obrócić kota ogonem, że to "zależy dla kogo" ;p . Próbujesz mi wmówić, najpierw, że to niewiadomo jak trudne zadanie (mówię o poziomie 1 klasy gim) a potem o tym, że ktoś z maty jest słabszy i to jest trudniejsze dla niego, że mogą sobie nieradzić z powodu nauczyciela itd. Ja się ciągle wykłócam do tego zdania, które tu zacytowałem, a Ty ciągle próbujesz mi obrócić kota ogonem gadaniną o nauczycielu i nietalencie matematycznym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 31 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2009 Naginasz fakty... Trudniejsze != "epicki uber wysoki poziom". Może być troszkę trudniejsze, albo o wiele trudniejsze. I przestań z tym kotem :P To wszystko pisałem po to, żeby ci wytłumaczyć, że pojęcie "trudniejsze" nie jest jednoznaczne i zależy to od różnych czynników jak np. nauczyciel - jeśli jest dobry, nauczy myśleć logicznie, nauczy rozwiązywać trudniejsze zadania i te co będzie zadawać za karę lub dla chętnych będą arcytrudne, a jeśli nauczyciel jest zły (zuo!) to nauczy podstaw, trochę teorii a nie nauczy logicznie myśleć. I właśnie dlatego to zależy od nauczyciela. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grabarz Opublikowano 31 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2009 Miałem za karę do zrobienia 5 zadań. 3 zrobiłem, a te 2 mi zostały, a nie wiedziałem jak je zrobić. Miałem sam sobie je wybrać z danego działu i wykonać, a wiem że one nie są "epicki uber wysoki poziom"... Są trudniejsze, a skoro miałem wybrać własne, wybrałem podstawowe a nie te z "gwiazdką", poza tym, nie mam takiego świetnego logicznego umysłu :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pental Stary Opublikowano 31 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2009 Omgwth. Ja też tych zadań bez "chybił trafił" zrobić nie umiem, sorry, może jestem głupi. Dodam tylko, że na Kangurze o tym, czy byłbym laureatem czy nie, decydowało jedno zadanie, więc stfu lepiej. Dla mnie ten konkurs i tak głupi się zawsze wydawał i wydaje, a osiągnięcia mam bardzo dobre. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osiem Opublikowano 31 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2009 Omgwth. Ja też tych zadań bez "chybił trafił" zrobić nie umiem, sorry, może jestem głupi. Wiek: 12 lat Nosz cholera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pental Stary Opublikowano 31 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2009 Szusta klasa, więc o co kaman? Marmuś twierdzi, że w czwartej to jest w programie. A z Kangurkiem (wytłumaczenie dla ułomnych :D) chodzi mi o to, że niewiele osób się na tym forum swymi wynikami chwaliło... Oczywiście, nie zaprzeczam, że jestem tępy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 31 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2009 Mówiłem, że w 1 gimnazjum takie zadania są w programie, a o 4 klasie to mówiłem, że wtedy już się uczy rozwiązywać równania i są proste zadania z treścią do równań. W gimnazjum jest tylko rozszerzenie tego o dodatkowe działania, bo w podstawówce miałeś ułożyć typu: x+4=10, a w gimnazjum 2*x+4-x=10 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoxiPol Opublikowano 31 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2009 Ja mam gdzies wyroznienie z Kangura :3 Co do tego zadania to sie dziwie tak naprawde ze az TAAAAAK bylo dla ciebie trudne. Bajki wymysliles o tym ze to byl "Towj ostatni wybor" i tyle. Nie zazucam ci lenistwa, lecz po prostu stwierdzam co ja mysle o tej sytuacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osiem Opublikowano 31 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2009 Ja miałem szanse w kangurze w piątej klasie, dalej sobie odpuściłem. Matematyk ze mnie żaden ^^' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grabarz Opublikowano 31 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2009 Co do tego zadania to sie dziwie tak naprawde ze az TAAAAAK bylo dla ciebie trudne. Bajki wymysliles o tym ze to byl "Towj ostatni wybor" i tyle. Nie zazucam ci lenistwa, lecz po prostu stwierdzam co ja mysle o tej sytuacji. Nie pomyślałeś, że nie wszyscy myślą tak logicznie jak inni? I tak z matmy jestem jednym z najlepszych (tak jak z każdego przedmiotu) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi