Webzir Opublikowano 30 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2006 Jak zrobić coś takiego : jak idziesz bohaterem, powiedzmy w prawo, to z lewej, góry i dołu zamiast obrazu ''co tam jest'' pojawia się szara mgiełka ( o szarą mgiełke martwić się nie musiscie :D ). Po prawej też jest ta mgiełka tyle że gdy idziesz powoli się odsłania. Mam nadzieje że to co tu napisałem jest zrozumiałe. Pozdro i z góry dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigshark Opublikowano 30 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2006 Oto najprostszy lecz najmniej wydajny przykład na zrobienie takowej mgły Takowa Mgła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Webzir Opublikowano 30 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2006 Na bigshark'u zawsze można polegać!!!! Dzięki ! A jest jest jakiś łątwy sposób na stawianie mgły ? Bo noramlnie to trzeba się strasznie cackać, a całą dużą plansze bardzo długo trzeba ''mglić'' ??!!?? :helpsmilie: EDIT może jest jakiś przycisk, który zapełnia całą mapę mgłą ??????? Tymon: Na przyszłość używaj EDIT. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 31 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2006 Napisz skrypt który za Ciebie to zrobi (będzie tworzyć obiekty). Możesz użyć pętli while albo for. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Webzir Opublikowano 31 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2006 Ja skryp'tów pisać nie umiem :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 31 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2006 Może już czas się naumieć? for(xx=0;xx<=round(room_width/32);xx+=1;) { for(yy=0;y<=round(room_height/32);yy+=1;) { instance_create(xx*32,yy*32,obiekt); } } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Webzir Opublikowano 31 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2006 A gdzie to wkleić :boxed: :whistling: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 1 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2006 :death: W create jakiegoś obiektu, najlepiej jak by był to nowy obiekt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Webzir Opublikowano 1 Lutego 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2006 Nic to nie dało ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 1 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2006 ... To bez sensu, nie znasz nawet podstaw obsługi GMa więc podobnie jak Hobik weź się za naukę (samo to nie przyjdzie). Poślij mi na maila (tymek_beczek@o2.pl) źródło ja Ci to już poprawię. Zamykam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi