Phoenix Opublikowano 22 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2009 Witajcie, dosłownie przed chwilą włączyłęm komputer, chce odpalić GG, a tu... lipa, niedziała. Wchodze mój komputer patrze nie mam 2 dysków!! Jak mam je włączyć i czy będą miały wszystko to co było na nich? Proszę o szybką odpowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoxiPol Opublikowano 22 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2009 Jest mozliwosc spalenia sie dysku. Jednak nie panikuj :). Czy te dyski byly partycjami? Za malo info dales jak na razie. Zrestartuj Kompa, a noz sie naprawi :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phoenix Opublikowano 22 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2009 Resetowałem kompa, ale nic nie dało. Mam 4 partycje, a w nich są 2 dyski jeden 80gb a drugi tak z 240gb. I 2 dyski poszły. ED: Dziwne działa, ale jakie mogłby być tego przyczyny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Platyna Opublikowano 22 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2009 Pamiętam że kiedyś mi znikło z jednego dysku pełno danych i chyba jakiś dysk też. Przywróciłem system i wszystko wróciło. Co dziwniejsze te dane które znikły nie były na dysku systemowym więc przywracanie raczej pomóc nie powinno. Ale spróbuj :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoxiPol Opublikowano 22 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2009 Czeste przegrzewanie sie kompa, uszkodzona pamiec. Jak tak mialem gdy mimalem uszkodzona pamiec. Plik isie nie chcialy uruhamiac, wyglad czyli pulpit, theme sie zmienily. Jak masz jakas awaryjna pamiec zobacz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grabarz Opublikowano 22 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2009 Mi kiedyś dyski poznikały, ale z niewyjaśnionych mi przyczyn wróciły :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 22 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2009 Witajcie, dosłownie przed chwilą włączyłęm komputer, chce odpalić GG, a tu... lipa, niedziała. Wchodze mój komputer patrze nie mam 2 dysków!! Jak mam je włączyć i czy będą miały wszystko to co było na nich? Proszę o szybką odpowiedź. użyj Partition Magic... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikitiki. Opublikowano 22 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2009 Może to i głupie ale sprawdź czy Ci się tasiemki z dysków nie poluzowały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drobiu Opublikowano 22 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2009 Wejdź w manager urządzeń i sprawdź czy nie ma tam przy dyskach wykrzykników czy pytajników,pokombinuj też tak miałem kiedyś,może są wyłączone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phoenix Opublikowano 22 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2009 Tak jak Grabarzowi w cudowny sposób dyski powróciły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am vader Opublikowano 22 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2009 Tak, ale sam fakt może oznaczać niszczenie się dysków. Ostatnio przydarzyło mi się spalić dyska i gość mówił, że są różne tego efekty, jak nie włączanie się kompa, błąd odczytu, kasowanie danych, niedoczytanie zawartości itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi