I am vader Opublikowano 21 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2009 Przepraszam, ale nie wiem jak to nazwać. Czy istnieje funkcja sprawdzania pozycji myszki ogólnie(nie tylko w oknie gry, również poza nim[oknem])? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 21 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2009 Sprawdź po prostu mouse_x czy mouse_y jest mniejsze od 0 lub czy jest większe od szerokości okna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matyxon Opublikowano 21 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2009 Nie ma takiej funkcji, może w dll jakimś E:Up Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am vader Opublikowano 21 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2009 Ale wtedy nie będę mógł sprawdzić, czy myszka się ruszyła, jak będzie poza oknem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 21 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2009 Eeeee... jak to nie będziesz mógł? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am vader Opublikowano 21 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2009 czyli będzie się zmieniać na '-' ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Platyna Opublikowano 21 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2009 Tak ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 21 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2009 Raczej piszę wyraźnie, mniejsze od zera to ujemne, tak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 21 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2009 mouse_dll :) Tam masz funkcje get_mouse_postion, czy jakoś tak, poszukaj na GMCommunity :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 21 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2009 display_mouse_get_x i display_mouse_get_y. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am vader Opublikowano 21 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2009 @up chciałem zapytać, czy to zadziała, ale przeczytałem Eeeee... jak to nie będziesz mógł? @@up póki co mi się nie przyda, ale dobre info na przyszłość A tak ogółem, to dziwne, że nie pomyślałem, że na - będzie xD . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi