Kofel Opublikowano 9 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2009 Potrzebuję pomocy jak podpiąć świeżo skompilowaną bibliotekę ( mam .dll .xml i jakieś gówno ) do projektu i jak się potem jej używa. ANY ONE. thanks for help. ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Will Opublikowano 9 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2009 using nazwadll; //? i jeszcze dodać odnośnik do dll w "Add reference"(to już chyba znajdziesz) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 9 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2009 A ten .xml, bo albo to jest jakieś reference albo w pewnym sensie header, chyba też potrzebne? Jest jakiś fajny katalog w Visualu gdzie mogę to wsadzić i będzie globalnie dostępne? :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Will Opublikowano 9 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2009 Te xml jest plikiem konfiguracji dla prostych dll właściwie się nim nie przejmuj. A ścieżka jest gdzieś Windows\\Microsoft Net\\Framework coś takiego musisz dokładnie sprawdzić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 9 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2009 Ok, dzięki . ;> Jutro napiszę czy to mi zatrybi. ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 9 Marca 2009 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2009 Jest jakiś fajny katalog w Visualu gdzie mogę to wsadzić i będzie globalnie dostępne? :>Zawsze możesz wrzucić dotnetową dllkę do GAC (taka pamięc podręczna, gdzie znajdują się globalne biblioteki dostępne dla każdej aplikacji dotnetowej na danym kompie). Jeżeli masz Visual Studio 2008 to programik do zarządzania zawartością GAC (gacutil.exe) znajduje się w: C:\Program Files\Microsoft SDKs\Windows\v6.0A\bin Instalacja biblioteki dotnetowej: gacutil /i biblioteka.dll Deinstalacja: gacutil /u biblioteka.dll Po więcej odsyłam do MSDN: http://msdn.microsoft.com/en-us/library/ex0ss12c(VS.80).aspx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Will Opublikowano 9 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2009 Wystarczy mu raczej metoda drag&drop ;] (Bodajże do C:\Windows\Assembly) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 10 Marca 2009 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2009 A programy też usuwasz metodą drag & drop i wywalasz katalog z programem do kosza zamiast go odinstalować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Will Opublikowano 10 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2009 A co takiego mają programy do dll? OMG Rozwiązanie nie ma być jak najbardziej bajeranckie tylko poprawnie działające. To co mam do 100 linii prostej biblioteki robić osobną dokumentacja zamiast komentarzy bo tak jest cool? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 10 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2009 Dzięki wielkie, działa. Mam zamiar pobawić się C# trochę dłużej. ;> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi