fervi (Skovv) Opublikowano 7 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2009 siema.korzystam z przykładu loadera(klik).Mam pytanie.Jak robić kolizje z wczytanymi grafikami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 7 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2009 Kolizje możesz sprawdzać tylko z obiektem który ma przypisanego sprita. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 7 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2009 Kolizje możesz sprawdzać tylko z obiektem który ma przypisanego sprita. Wystarczy ze ma przypisana maske, bo jesli mask_index==-1 to wtedy maska to sprite_index Tymciu :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fervi (Skovv) Opublikowano 7 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2009 czyli co mam zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 7 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2009 PsichiX. Pi * dźwi. Ustawić sprite/maskę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 7 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2009 Dyskusja pro, a tu fęrvi prąsi nie wie co robić. kolizje mogą być z obiektami, które: - albo mają sprita i maskę ustawioną na "same as sprite" lub inną - albo nie mają sprita i muszą mieć maskę inną niż "same as sprite" Tyle, bo z loadera nie korzystałem i nie chcę ludzi wprowadzać w błąd, tak jak niektórzy nowi tutaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fervi (Skovv) Opublikowano 7 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2009 A jak ustawić tą maskę? xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 7 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2009 Zmienną mask_index ustaw na ID sprita. Jaklub, to dostał odpowiedź, nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 7 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2009 Dżizys krajsta.. Że się tak wyrażę. kodem: mask_index=sprite; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fervi (Skovv) Opublikowano 7 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2009 w create? hahaha xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 7 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2009 Skovv, polecisz zaraz dalej niż widzisz. Zamiast dokładnie opisać problem rzucasz hasełkami i nikt nie wie o co Ci chodzi. Dlatego dostajesz równie sensowne odpowiedzi na Twoje pytania. Powiedz od dechy do dechy w czym problem i tyle. Rozwiązanie się znajdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fervi (Skovv) Opublikowano 7 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2009 ERROR in action number 2 of Create Event for object cegielnia: Error in code at line 1: mask_index=sprite at position 12: Unknown variable sprite sprite...;] co mam wpisac?chodzi o to ze nie ma sprite xD jest do wcytania xD ehh...ok więc: robię grę i grafikę chcę wczytywać z pliku żeby nie muliło.I chodzi o to że grafikę wczytuje tyle że jak chcem ustawić kolizje z obiektem albo kliknięcie no to nic się nie dzieje...ten obrazem jest tak jakby tłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy0070 Opublikowano 7 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2009 mask_index = sprite; gdzie "sprite" to wczytana grafika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fervi (Skovv) Opublikowano 7 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2009 dzięki;] działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi