cysior Opublikowano 6 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2009 Mam pytanie jak usunac ten nie chciany efekt? Chodzi o to ze gdy gracz spada na obiekt to przed dotknięciem zatrzymuje sie i spada ale po sekundzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crackkk-GM Opublikowano 6 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2009 gravity = 2; lub inna, odznacz solid, sprawdź czy masz w kolizji speed = 0; or something else. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cysior Opublikowano 6 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2009 gravity = 2; lub inna, odznacz solid, sprawdź czy masz w kolizji speed = 0; or something else. tak mam w coillision GML move_contact_solid(270,4)vspeed = 0 Edit: Proszę o pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XxMichałxX Opublikowano 7 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2009 nie jestem pewien ale moze zamien z GML move_contact_solid(270,4) na GML move_contact_solid(270,0) .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Platyna Opublikowano 7 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2009 Co ty Michał za brednie gadasz? Spróbuj: if(vspeed>0) { move_contact_solid(270,vspeed); vspeed = 0; } Powinno być ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cysior Opublikowano 7 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2009 Platyna wielkie dzięki :thumbsup: Temat do zamknięcia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi