riveok Opublikowano 4 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2009 Witam wszystkich. Nie będe się rozpisywał i zabierał Wasz cenny czas :) Otóż chciałbym się dowiedzieć, czy jest możliwość wyświetlania strony w danym roomie, tak, aby można było przeglądać jej zawartość bez włączania dodatkowych okien. Potrzebne jest to do włączenia czegoś w stylu launchera, do gry którą piszę pod VB. Z góry dziękuję, Riveok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam014 Opublikowano 4 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2009 W VB jest komponent WebBrowser,więc po co w GM?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
riveok Opublikowano 4 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2009 W VB jest komponent WebBrowser,więc po co w GM?? Tzn. chodziło mi raczej o to, czy program sam w sobie ma taką funkcję, jestem początkującym i po prostu jestem ciekaw możliwości Game Makera :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dragon Opublikowano 4 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2009 Aaaa, to chyba nie :( To znaczy ma CHYBA taką możliwość ale trzeba znać GML :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
riveok Opublikowano 4 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2009 Aaaa, to chyba nie :( To znaczy ma CHYBA taką możliwość ale trzeba znać GML :) Czyli jestem zmuszony do ręcznego wpisywania kodu, no nic. Dzięki wielkie za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 4 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2009 Jeśli chcesz wywołać stronę internetową, to jest funkcja : GML execute_shell('https://gmclan.org',0); lecz nie zapewnia ona tego co chcesz, ponieważ wywołuje przeglądarkę internetową i w niej wyświetla stronę. Istnieją również DLLe, które 'wpychają' Internet Explorera do GM'a. Jednym z nich jest : Tiny Web Dll. Oczywiście ten sposób nie jest świetny, ale jeśli już koniecznie trzeba wywołać stronę w GM'ie, to warto użyć tego Dlla Dll+przykład+przykład2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
riveok Opublikowano 4 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2009 Jeśli chcesz wywołać stronę internetową, to jest funkcja : GMLexecute_shell('https://gmclan.org',0); lecz nie zapewnia ona tego co chcesz, ponieważ wywołuje przeglądarkę internetową i w niej wyświetla stronę. Istnieją również DLLe, które 'wpychają' Internet Explorera do GM'a. Jednym z nich jest : Tiny Web Dll. Oczywiście ten sposób nie jest świetny, ale jeśli już koniecznie trzeba wywołać stronę w GM'ie, to warto użyć tego Dlla Dll+przykład+przykład2 Dzięki WIELKIE za ten link. Działa ekstra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi