Dawidds Opublikowano 3 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2009 Nie będę się rozpisywał. Macie robiony z nudów przykład/grę w ponga, zawierający badziewny sposób na motion blura (na szybko = na obiektach ^^'), AI, no i ogólnie system dziłanie tego online na 39dll'u... :P Download: v0.1 BETA1 - EXE, GMK - sam silnik online v0.1 RC3 - EXE, GMK - najnowsza wersja Hasło do ZIPów: kostek8 Jak zagrać z komputerem 1. Włącz grę DWA RAZY. Powinieneś mieć włączone DWA okna gry. 2. Przesuń oba okna na ekranie tak, abyś je oba dobrze widział. 3. W jednym z nich kliknij HOST 4. W drugim kliknij CONNECT, pozostaw wartość 127.0.0.1, i kliknij OK. 5. W aktualnym oknie (w nagłówku powinno pisać "Ponger v0.1 RC3 - Game (Client)") klikaj po kolei: [ENTER], [bACKSPACE], wpisz "BOT:1", [ENTER] 6. Jedna paletka powinna zacząć się bujać - jeśli tak, zrobiłeś wszystko dobrze :P 7. Minimalizujesz (minimalizujesz, nie zamykasz) to oko gry. 8. Ustawiasz to, które zostało na środku, i zaczynasz grać z kompem - stawiam, że nie dasz rady go pokonać :D 9. Serwujesz spacją xp Komendy MSG:wiadomosc - wysyła wiadomość do drugiego gracza. *SETPKT:pkt1-pkt2 - ustawia wynik na podany (np. SETPKT:0-0). Maksymalną wartość dałem chyba na 100, ale realnie można dać do 255 ;P BOT:wartosc - włącza/wyłącza bota (1 - włącza, 0 - wyłącza) *SETBONUS:wartosc - włacza/wyłącza pojawianie się bonusów (1 - włącza, 0 - wyłącza) *SETBONUSEVERY:wartosc - ustawia czas odstepu pomiedzy pojawianiem sie bonusow. wartosc z przedzialu 100-10000 *GETBONUSEVERY: - wyświetla aktualny odstęp bonusów * - tylko po stronie serwera Jak ktoś chce się poduczyć działania 39dlla - bierzcie starszą wersję, jak ktoś chce pograć/zobaczyć, jak działa AI - nowszą. Pa :D PS: Linki pisane z pamięci, mam nadzieję, że nie ma literówek xd PS2: Przyznam się, że dekompilowałem własną grę - i przez to wszystkie obiekty/skrypty nie są pogrupowane :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osiem Opublikowano 3 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2009 Nie potrafię uruchomić bota :< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grabarz Opublikowano 3 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2009 Ja również nie umiem go włączyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Platyna Opublikowano 3 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2009 Ano BOT:1 to Unknown Command :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grabarz Opublikowano 3 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2009 Ano BOT:1 to Unknown Command :( Coś tam wchodzi jak jest CMD: BOT:1, ale też nie działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidds Opublikowano 3 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2009 Eh, linka dałem złego xd (patrzcie na adres - "ponger_01rc1/zip" (a powinno być rc3)) Już poprawiam :P Ed: Poprawione, dodałem od razu listę komend :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Platyna Opublikowano 3 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2009 Udało mi się strzelić gola Botowi xD Ale się zmachałem :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XxMichałxX Opublikowano 4 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2009 jakieś hasło jest ustawione na archiwum nie moge otworzyc ;/ edit: aha napisałes tam haslo nie zauwazylem edit2: haha zrobcie sobie w obydwoch okienkach bot:1 i obstawiajcie z qmplami kto wygra xD hoster zawsze wygrywa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osiem Opublikowano 4 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2009 A u mnie bot sam strzelił sobie gola tym bonusem-odbijaczem :3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidds Opublikowano 4 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2009 hoster zawsze wygrywaJakiś dziwny zbieg okoliczności :P U mnie wygrał client 10:6 (oczywiście, z nadnaturalnie podniesionym room_speedem - dla podniesienia szybkości :P) A u mnie bot sam strzelił sobie gola tym bonusem-odbijaczem :3Po to są bonusy, żeby ułatwiać pokonanie kompa. Jeśli jesteś dobry, to je wyłącz :D I ciekawostka - wpiszcie "SETBONUSEVERY:100". I pograjcie chwilę xd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XxMichałxX Opublikowano 7 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2009 hm.. nie wpisałem ale sie domyslam ze pewnie to ustawia alarma od prezentow tak ze wciaz leca prezenty? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi