Bassmaster Opublikowano 3 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2009 Mam coś takiego jak śmietnik(np. jak u Tymona) i mam taki jeden folder. I jak teraz zrobić że jak kilknę na ten folder żeby weszedł, to żeby wymagał podania hasła(które oczywiście sobie ustalę)?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 3 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2009 Utwórz plik .password w katalogz i sprawdzaj przy przeglądaniu jego obecność i poprawność hasła które w nim jest. Proste. Tylko nie zapominaj sprawdzać z nadkatalogami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam014 Opublikowano 3 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2009 To zależy jakim sposobem przesyłasz dane o tym gdzie jesteś,Tymon ma to w GET. <? $strona_z_haslem="tajne/tajny_folder/"; if ( $_GET['p'] == $strona_z_haslem ) { include('logowanie.php'); } ?> logowanie.php: <form action="loguj.php" method="post"> Login:<input type="text" name="login"><br /> Haslo:<input type="password" name="haslo"><br /> </form> loguj.php: if ( $_POST['login'] == "twoj_login" && $_POST['login'] == "twoje_haslo" ) { //wyswietl zawartosc :D } else { echo "Brak uprawnien."; } Podałem mało bezpieczny,ale najprostszy sposób :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 3 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2009 .htaccess: http://www.webowe.pl/htaccess-podstawy-czesc-i/ poczytaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 3 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2009 To zależy jakim sposobem przesyłasz dane o tym gdzie jesteś,Tymon ma to w GET. <? $strona_z_haslem="tajne/tajny_folder/"; if ( $_GET['p'] == $strona_z_haslem ) { include('logowanie.php'); } ?> logowanie.php: <form action="loguj.php" method="post"> Login:<input type="text" name="login"><br /> Haslo:<input type="password" name="haslo"><br /> </form> loguj.php: if ( $_POST['login'] == "twoj_login" && $_POST['login'] == "twoje_haslo" ) { //wyswietl zawartosc :D } else { echo "Brak uprawnien."; } Podałem mało bezpieczny,ale najprostszy sposób :D Bezpieczniejszego nie ma inteligencie. ;> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 3 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2009 Ta jasne, zgadniesz jakie są podkatalogi w tym folderze i po kłopocie, po za tym wystarczy się kopnąć przy czyszczeniu $_GET['p'] i już będzie dostęp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 3 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2009 Chodziło mi o: if ( $_POST['login'] == "twoj_login" && $_POST['login'] == "twoje_haslo" ) Na resztę nie zwracałem uwagi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi