adam014 Opublikowano 1 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2009 Porady jak zoptymalizować grę. Zabrałem się nie dawno do tłumaczenie artykułu nt. optymalizacji kodu w grach (link).Dość sprawnie mi to poszło więc oddaje wam polską wersję tego artykułu,który może okazać się przydatny: Pobierz | RTF,2KB Postęp:80%- dwie sekcje nie przetłumaczone BTW: Teraz możecie mnie zjechać. Log: -Dodałem kolorowe kody GML -2 nowe techniki optymalizacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 1 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2009 Do wszystkich tych punktów doszedłem sam, poza ograniczaniem kolorów w grafice, w tej kwestii jestem tak zielony, ze nawet nie wiem czy chodzi o coś takiego jak zapisywanie bitmapy w paint w 16 kolorach/256 kolorach/16/32 bitach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam014 Opublikowano 1 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2009 Właśnie o to :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 1 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2009 Mało w sumie tego, dużo więcej jest metod które pozwalają zoptymalizować grę w GM. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam014 Opublikowano 1 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2009 W przyszłości jeszcze dodam kilka moich metod :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi