zbysheck Opublikowano 17 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2009 Mam taki problemik i potrzebuje w miarę szybkiej pomocy - chciałem przed spaniem jeszcze wypróbować ubuntu na liveCD, ale coś jest nie tak, nie wiem co zrobić. Odpalam system do wypróbowania, ładuje się, a potem widać tylko czarny ekran z napisami co było załadowane [wygląda mniej więcej jak czysty DOS] słabo się znam, nie wiem co wpisać żeby sie pobawić w trybie graficznym a nie tylko z linią komend. Any help? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fervi (Skovv) Opublikowano 18 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2009 spróbuj "startx" Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 18 Lutego 2009 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2009 Raczej to mu nic nie da, bo gdyby system poprawnie zainicjalizował grafikę, to okienka same by mu wystartowały. Pewnie wyskoczył mu jakiś błąd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 18 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2009 albo wybrał złą opcje z menu ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbysheck Opublikowano 18 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2009 Jnalazłem już, paskudna sprawa, bo jądro nowego linuksa nie jest zgodne akurat z moim modemem. A tak z innej beczki - jesli uruchamiam LiveCD to mogę jakoś używać programów zewnętrznych? Np z pendrive'a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 18 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2009 Oczywiście, że możesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi