Gunman Opublikowano 14 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2009 Czy da się zrobić grę taką jak z PSP gra "Crush"? Tu macie link do filmiku na youtube: Silniczek z 3D już mam, o taki, ale nie wiem jak zrobić, by gracz był widoczny: https://gmclan.org/up5048_11_3dPhyx.html Coś podejrzewam, że chyba nie da się takiej gry zrobić :rolleyes: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ra3l Opublikowano 14 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2009 Wszystko się da ale to już wyższa szkoła jazdy .:) Weź się za platformówki 2d:] Uprzedzam Twoje kolejne pytanie. Nie napiszemy Ci silnika poruszania bohatera i podążania za nim kamery. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ch3mical Opublikowano 15 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2009 Raczej dało by radę, ale musiałbyś długo siedzieć na GM'ie i się na tym bardzo dobrze znać. Wiesz, gdy masz dużą wiedzę, to możesz zrobić każdą grę na GM'ie (no, prawie :D) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 15 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2009 Da się. Ja pokombinowałbym ze współrzędnymi. przyjmując, że z odpowiada za poruszanie się w pionie (skoki i te sprawy). trójwymiar - wszystkie współrzędne (x,y,z), typowa platformówka 3D od góry - dwie współrzędne (x,y), gra przypominająca tutejsze TDSy (kto wymyślił ten głupi skrót używany tylko na jednym/dwóch forach?) od boku - dwie współrzędne (x,z lub y,z), typowa platformówka 2D I tak - w trójwymiarze gra się jak w normalną platformówkę 3D, a w dwuwymiarowych widokach jedna z trzech współrzędnych jest "lekceważona" przez grę. Niby proste, ale w praktyce nie wiem, czy to takie łatwe. Co do silnika: Oddal trochę kamerę i rysuj bohatera w pozycji, w której kamera była wcześniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gunman Opublikowano 16 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2009 Ten silnik to z internetu :( Nie mój (dałem go, bo wydaje mi się, że jest dobry). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1pietras Opublikowano 16 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2009 Sprawdź to https://gmclan.org/up2657.html (Sideview platformer) moze ci sie przyda :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi