Compi Opublikowano 13 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2009 Zastanawiałem się w jaki sposób zrobić skyboxa. Nic nie przychodzi mi do głowy :$ Proszę o radę! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boro Casso Opublikowano 13 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2009 1. Stawiasz 5prostokątków dookoła planszy i jeden nad planszą 2. Budujesz plansze w wielkiej kuli która jest niebem. 3. background ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 13 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2009 https://gmclan.org/up1105_3_Skybox.html Czyli Skybox powszechnie uzywany w grach. PS. Zadna szanujaca sie gra nie uzywa do skyboxa sfery (czy tam kuli, jak to nazywacie) - raz ze dluzej renderuje, dwa ze brzydko wyglada, a na pewno brzydziej niz szescian. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Compi Opublikowano 13 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2009 Dzięki PsiChiX :* Nie wiem jak się tobie dziękować, Borowi też dziękuje. EDIT: Pożyczę textury nieba z modów do HL. Są one w tga ale nie ma to jak GIMP. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Firemark Opublikowano 13 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2009 Dla tych co nie wiedzą , jak zrobić skybox: http://developer.valvesoftware.com/wiki/Sk...)_with_Terragen Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Compi Opublikowano 13 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2009 Nie wiem co się dzieje ale nie wyświetla mi tekstur. Tylko czarny kolor ;/ EDIT: Dobra, zapomniałem foga wyłączyć. Ale teraz jest drugi problem, wszystkie inne bloki nie mają przednich ściań, WTF? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi