borubarartur Opublikowano 12 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2009 Problem polega na tym aby zrobić HUD do gry w 3D ale dokładnie chodzi mi o to żeby nie ważne jak będzie obrócona kamera (d3d_set_projection_ext) wszystko będzie na swoim miejscu np pasek życia, bronie i takie tam pierdoły. Za pomoc z góry dziękuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ra3l Opublikowano 12 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2009 rysowanie 3d? i ustawienie stałego Y i X na danym widoku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XARA Opublikowano 12 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2009 Zdecydowanie prawidłowo i zdecydowanie prościej: daj temu obiektowi depth=-10000000 GML d3d_set_projection_ortho(0,0,view_wview[0],view_hview[0],0) d3d_set_hidden(false) /* Rysuj sobie obiekty na ekranie */ d3d_set_hidden(true) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borubarartur Opublikowano 12 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2009 ja wole d3d_set_projection_ext Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XARA Opublikowano 12 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2009 A ja wole klocki LEGO. Jednak do Ciebie trzeba inaczej: Ten kod ma mieć obiekt, który będzie rysował HUD, tym samym nie jest on od projekcji 3D. Musisz mieć osobny obiekt i zrobić to co napisałem wcześniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borubarartur Opublikowano 12 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2009 aha, przepraszam, coś niezrozumiałem, zaraz sprawdzę to EDIT: ja cie, XARA TO DZIAŁA!!! WIELKI DZIĘKI!!!!!!!!!!!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi