piotrex1995 Opublikowano 21 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2009 No muszę przyznać, że ładnie to wygląda.Jak ta gra wyjdzie to na pewno zagram.No przynajmniej mam taką nadzieję, że wyjdzie :P Nie spieprz tej gry :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Egzekutor Opublikowano 21 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2009 Gra na pewno wyjdzie :) Ale dopiero za jakieś 4 miesiące. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 21 Lutego 2009 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2009 Tylko trochę pustawe te lokacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Egzekutor Opublikowano 22 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2009 Tak, na razie są trochę pustawe. Ale systematycznie dorabiam więcej obiektów :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo-GM Opublikowano 22 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2009 Wpisz do drzewek w create taki kod: image_angle=random(360) i zobaczysz efekt bedzie duzo lepszy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Egzekutor Opublikowano 22 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2009 Wiem właśnie mam zamiar tak zrobić tylko jest jeden problem. Bo w drzewie już mam w draw napisane żeby robiło cień i jak jeszcze dam image_angle to są jakby 2 drzewa :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidds Opublikowano 22 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2009 Ehh... Create: direction = random(360); Draw: draw_sprite_ext(..., direction, ...); //Malownie cienia Nie wiem, jakim cudem ma to nie działać. Oba sprity są malowane na jednym directionie. Choć tak w ogóle to jestem przeciwnikiem takiego systemu, bo wiesz - jest jakaś taka niepisana zasada, że plansza gry powinna być taka sama za każdym uruchomieniem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drobiu Opublikowano 22 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2009 Strasznie to kiepskie masz zerowe wyczucie co do dobierania grafiki albo masz problemy ze wzrokiem,jedno albo drugie, w każdym razie https://gmclan.org/uploader/3909/Walka.png -to drzewo nie pasuje do reszty albo reszta nie pasuje do drzewa,drzewo wygląda dobrze a reszta to jakby inny typ grafiki,nie mówię,że złe ale to 2 światy https://gmclan.org/uploader/3909/Przyroda.png -nie komentuje już tego drzewa ale ten liść jakiś wielki i tak równo poukładany jakby nie mógł mieć w create image_angle=random(360); x +=choose(-5,0,5) tak samo y to by się jakoś poukładało trawa tragiczna nic nie ma wspólnego z roślinnością przypomina zielony dywan z burdelu aladyna https://gmclan.org/uploader/3909/Nowycel.png -na tym screenie widać rozbieżność grafik,nie chce się tego komentować,każdy element z innego klimatu https://gmclan.org/uploader/3909/Malohp.png -chamski ten blur,błee te 4 screeny wyglądają jak 1,nie ma tam nic nowego,ogólnie nie podchodzi mi to Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Egzekutor Opublikowano 23 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2009 Mój koffany drobiu. Nie mam w przeciwieństwie do ciebie proglemu z oczami to raz a dwa w pierwszysm poście pisze. Na razie grafika może was nie zadowalać więc będę ją systematycznie poprawiał i co jakiś czas dodawał coraz to więcej screenów. !!!! NOWE SCREENY: Wybuch granatu Wybuch bazzoki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shylios Opublikowano 23 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2009 Czemu fala udeżeniowa czy co to jest od granatu, ma depth wyższy niż drzewa? W powietrzu wybuchł? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drobiu Opublikowano 23 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2009 Mój koffany drobiu. Nie mam w przeciwieństwie do ciebie proglemu z oczami to raz a dwa w pierwszysm poście pisze. Na razie grafika może was nie zadowalać więc będę ją systematycznie poprawiał i co jakiś czas dodawał coraz to więcej screenów. !!!! NOWE SCREENY: Wybuch granatu Wybuch bazzoki no dlatego tak napisałem bo gdzieś tam pisałeś że skupiasz się póki co na grafice więc chyba sobie przeczysz,fajnie że mnie raportowałeś konfidencie edit:twoje słowa: Więc powiem tak, grę robię na razie od tygodnia. Na razie nie robię etapów tylko pracuję nad grafą i kodzeniem :) Etapy zrobi się później więc jakby przeliczyć na procenty to gdzieś z 6% jest już zrobione :P to jak to pracujesz nad tą grafą,że jest taka rozbieżność i tego nie widzisz,popracuj nad tym co piszesz bo gubisz się w zeznaniach :sp_ike: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Egzekutor Opublikowano 23 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2009 To nie ja robię grafę tylko PoxiPol. A ty fajnie, że mi dałeś 1 gwiazdkę pacanie. Shylios: Czemu fala udeżeniowa czy co to jest od granatu, ma depth wyższy niż drzewa? W powietrzu wybuchł? screeny umieściłem na szybko przed szkołą więc depth jeszcze nie jest dopracowany :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo-GM Opublikowano 23 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2009 Ja Ci dalem 5/5 bo Drobiu to fra&^$r :D Sam wiesz ocb :P No a gra sie zapowiada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drobiu Opublikowano 23 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2009 To nie ja robię grafę tylko PoxiPol. A ty fajnie, że mi dałeś 1 gwiazdkę pacanie. Shylios: Czemu fala udeżeniowa czy co to jest od granatu, ma depth wyższy niż drzewa? W powietrzu wybuchł? screeny umieściłem na szybko przed szkołą więc depth jeszcze nie jest dopracowany :) nie dałem żadnej oceny bo te szajsy z gmclanu na nic nie zasługują,uważaj kogo wyzywasz od pacanów gorolu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Egzekutor Opublikowano 23 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2009 Więc co twoim zdaniem jest do wymiany żeby grafa do siebie pasowała ? Ps. Nie jestem żadnym góralem ! W Jaworznie nie ma górali jak coś xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grabarz Opublikowano 23 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2009 nie dałem żadnej oceny bo te szajsy z gmclanu na nic nie zasługują,uważaj kogo wyzywasz od pacanów gorolu To, mądrusiu, zrób coś lepszego jak gadasz szajsy. Nie zrobiłbyś takiej gry w życiu. Tylko krytykujesz! Daj sobie już spokój... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drobiu Opublikowano 23 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2009 Więc co twoim zdaniem jest do wymiany żeby grafa do siebie pasowała ? Ps. Nie jestem żadnym góralem ! W Jaworznie nie ma górali jak coś xD chodzi mi o to żeby grafika miała jeden styl jakby 2 posty o tym mówię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Egzekutor Opublikowano 24 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2009 No wiem, ale to musi trochę potrwać niestety aż grafika dojdzie do ładu :) Mam do was pytanko. Chciałem wystawić wersję demonstracyjną ale PoxiPol, który robi grafikę do gry twierdzi iż nie powinienem tego robić gdyż jak zrobię pełną wersję bez dema to będzie to większe zaskoczenie dla userów. No i nie wiem co teraz robić, jakie macie zdanie? Demko wyszło by może za tydzień lub max 10 dni (jeśli nic nie stanie na przeszkodzie). Głosujcie w ankiecie ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drobiu Opublikowano 24 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2009 No wiem, ale to musi trochę potrwać niestety aż grafika dojdzie do ładu :) Mam do was pytanko. Chciałem wystawić wersję demonstracyjną ale PoxiPol, który robi grafikę do gry twierdzi iż nie powinienem tego robić gdyż jak zrobię pełną wersję bez dema to będzie to większe zaskoczenie dla userów. No i nie wiem co teraz robić, jakie macie zdanie? Demko wyszło by może za tydzień lub max 10 dni (jeśli nic nie stanie na przeszkodzie). Głosujcie w ankiecie ! Lepiej daj jakieś demo bo i tak grafikę poprawiasz a po demie można powiedzieć co jest źle a co dobrze itd.Jakbym był na twoim miejscu skłaniałbym się do okrojonego dema a nie wersji finalnej. B) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grabarz Opublikowano 24 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2009 Nie dawaj dema, daj tylko może jakąś małą betę, żeby zobaczyć jak się gra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Egzekutor Opublikowano 24 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2009 Ok, macie tu wersję beta >>TU<<. Oczywiście jest to beta i są bugi np. nie da się zginąć. Dałem specjalnie 20 ammo do bazzoki żebyście mogli się pobawić xD. STEROWANIE: W,A,S,D - Chodzenie G - granat 1,2,9 - bronie F - klawisz akcji (za niego pomocą można przeszukiwać niektóre szafki trzeba nacisnąć "F" i ponownie "F" żeby przeszukać szafkę) LPM - Strzał Ps. Jest to wersja na monitory panoramiczne (na normalne zrobię dopiero pełną wersje) więc ci co nie mają panoramy mogą mieć utrudnienie gdyż kursorem nie będzie się dało dojechać do końca dolnej i lewej krawędzi ekranu ale da się grać :) Mówcie też o bugach :P Ps2. Sorry ale zapomniałem o jednym błędzie. Jak już jesteście przy tym budynku co tam jest cel to tam są słupy siana i ciasne przejście więc musicie się jakoś przecisnąc (na pewno się da) kombinujcie bo zapomniałem tego poprawić. Najlepiej obracajcie się tyłem i idźcie w końcu na pewno przejdziecie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drobiu Opublikowano 24 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2009 Ok, macie tu wersję beta >>TU<<. Oczywiście jest to beta i są bugi np. nie da się zginąć. Dałem specjalnie 20 ammo do bazzoki żebyście mogli się pobawić xD. STEROWANIE: W,A,S,D - Chodzenie G - granat 1,2,9 - bronie F - klawisz akcji (za niego pomocą można przeszukiwać niektóre szafki trzeba nacisnąć "F" i ponownie "F" żeby przeszukać szafkę) LPM - Strzał Ps. Jest to wersja na monitory panoramiczne (na normalne zrobię dopiero pełną wersje) więc ci co nie mają panoramy mogą mieć utrudnienie gdyż kursorem nie będzie się dało dojechać do końca dolnej i lewej krawędzi ekranu ale da się grać :) Mówcie też o bugach :P Ps2. Sorry ale zapomniałem o jednym błędzie. Jak już jesteście przy tym budynku co tam jest cel to tam są słupy siana i ciasne przejście więc musicie się jakoś przecisnąc (na pewno się da) kombinujcie bo zapomniałem tego poprawić. Najlepiej obracajcie się tyłem i idźcie w końcu na pewno przejdziecie :) to może nie zmieniaj rozdzielczości po włączeniu gry to każdy będzie mieć swoją co na kompie i pogra? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Egzekutor Opublikowano 24 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2009 Jeszcze nad tym popracuję. Ale przecież da się grać na monitorach nie panoramicznych no ale niestety gra się trudniej :( Ale w pełnej wersji będzie wszystko OK :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drobiu Opublikowano 25 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2009 Jeszcze nad tym popracuję. Ale przecież da się grać na monitorach nie panoramicznych no ale niestety gra się trudniej :( Ale w pełnej wersji będzie wszystko OK :) Powiedz mi w czym tkwi twój problem z tą rozdzielczością to może coś wymyśle... Nie możesz zrobić tak w opcjach? Wtedy by każdy normalnie grał na kompie: http://img26.imageshack.us/img26/6408/reso.png Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Egzekutor Opublikowano 25 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2009 Jest tak zrobione. Tylko viewy w roomach mają rozdzielczość 1680x1050 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 25 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2009 A nie powinny właśnie, w tym cały problem, że należy max ustawiać 1024x768 (standardowo robi sie 800x600), aby było kompatybilne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propaganja Opublikowano 25 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2009 Jest tak zrobione. Tylko viewy w roomach mają rozdzielczość 1680x1050 poleciałeś :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drobiu Opublikowano 25 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2009 Jest tak zrobione. Tylko viewy w roomach mają rozdzielczość 1680x1050 dlaczego nie zrobiłeś mniejszych? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Egzekutor Opublikowano 25 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2009 No bo chcę aby gra byłe też panoramiczna a nie tylko 4:3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Japanstache Opublikowano 25 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2009 Jak na razie jest TYLKO panoramiczna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi