cysior Opublikowano 4 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2009 Mam mały problem ze zmiana broni. Proszę o pomoc. Co poprawić żeby wszystko dobrze chodziło? Chodzi o to ze hero strzela 2 pociskami ;/ W create obj_bohater GML ready=1 readyy=1 Alarm [0] GML ready=1 Alarm [1] GML readyy=1 Glob L. Button GML if ready=1 { instance_create(x,y,obj_pocisk) ready=0 alarm[0]=40 } if readyy=1 { instance_create(x,y,object22) readyy=0 alarm[1]=20 } Press 1-key GML alarm[0]=40 Press 2-key GML alarm[1]=20 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skovv Opublikowano 4 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2009 zamiast g.l.b daj g.l.pressed :P i zadzialczy :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cysior Opublikowano 4 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2009 Nadal to samo ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skovv Opublikowano 4 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2009 Glob L. Button GML if ready=1 { instance_create(x,y,obj_pocisk) ready=0 alarm[0]=40 } if readyy=1 { instance_create(x,y,object22) readyy=0 alarm[1]=20 } ... zamieniles to:Glob L. Button na to:Glob L. Pressed? i tam ten kod? EDIT:A daj kod w pocisku...xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XxMichałxX Opublikowano 4 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2009 ja to nie wiem w ogole do czego te alarmy ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skovv Opublikowano 4 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2009 no to po co sie odzywasz?? 0_o EDIT:Tak w ramach promocji ci powiem że alarmy są do czasu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hunter Opublikowano 4 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2009 strzela na poczatku 2x bo sa prawdziwe 2 zmienne odpowiedzialne za strzal i tworzenie pocisku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skovv Opublikowano 4 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2009 ale przecież jedna zmienna jest od strzelania druga od obj?? o_0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hunter Opublikowano 4 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2009 qrde Create: _strzal = true klaiwsz strzlau czy cos: if (_strzal) { alarm[0] = room_speed*ilosc sek _strzal = false; instance_create(...); } ALARM[0] _strzal = true a co to ten object22 to nie wiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cysior Opublikowano 4 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2009 Wielkie dzięki. Wytłumaczył mi to wszystko hunter na gg :) Temat do zamknięcia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi