Exigo Opublikowano 3 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2009 Założę się że graliście kiedykolwiek w takie gry jak Harry Potter(przynajmniej te pierwsze części) czy może Black&White. Jest tam bardzo ciekawe rzucanie czarów... - mówię o tzw. gestach. I teraz pytanie: Czy da się zrobić coś takiego w gm'ie. Jeśli tak, to w jaki sposób?... :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 3 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2009 Da się, zczytujesz ruch myszki i analizujesz punkty wg wzorca, nic trudnego. W JS coś takiego napisałem. ;) Projekt z GMa też się znajdzie, w razie czego podrzucę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 3 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2009 był taki topic gdzie ja i Tymon daliśmy przykłady, poszukaj pod "Gesty" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exigo Opublikowano 3 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2009 Znalazłem. Po prostu chciałem zobaczyć, jak coś takiego mogło by działać, bo chcę napisać swój. :P Jednak i tak z chęcią bym zobaczył to, co Tymon wyskrobał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 3 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2009 https://gmclan.org/up152_12_gesty.html Przed chwilą napisałem, enjoy. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trolu122 Opublikowano 3 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2009 mozesz dac w gm6? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exigo Opublikowano 3 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2009 Hehe... bomba. Po za tym na path'ach? Mmm... Dzięki wielkie Tymuś. :* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisieK-GM Opublikowano 3 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2009 No własnie byl bym bardzo wdzieczny gdybyscie dali to w *.gm6 ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 3 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2009 Na yoyo jest extension z takim czymś, ale to jest zdecydowanie lepsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luksor Opublikowano 3 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2009 Świetny przykład Tymon, powinien znaleźć się na głównej. :thumbsup: Za pierwszym razem miałem 100% poprawności. xD https://gmclan.org/up2178_11_gesty.html - wersja .gm6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hunter Opublikowano 3 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2009 Heh no tymon sie postarał i mamy nastepny swietni przykład ; ] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Platyna Opublikowano 3 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2009 Lol xD Ogólnie świetny przykład poza tym, że miałem 101% poprawności xD Zamierzone? :P I to miałem to nieźle chrzaniąc. Mogę screena zaraz wkleić. :P EDIT: Przy czymś takim 101% xD http://img24.imageshack.us/img24/1994/kkkir3.png EDIT2: A jak teraz uruchamiam to mam jakiś dziwnie rozmazany ekran a gdy klikne to dzielenie przez 0 :/ EDIT3: A! Dzielenie przez 0 jest gdy klikniemy, a nie przejedziemy myszką :P EDIT4: Kurde mnie to wszystko kompletnie źle działa O.o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 3 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2009 Czasami wywala division by 0 :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 4 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2009 Liczysz na więcej w przykładzie wykonanym w kilka minut? :P Trzeba założyć, że jest więcej niż 2 punkty i sprawdzać czy wyliczona szerokość i wysokość wzorca i gestu jest większa od 0. KubaGM, a dlaczego nie? Mam przy tym wszystkie funkcje które są potrzebne, po co pisać to jeszcze raz? :D EDIT https://gmclan.org/up152_12_gesty_2.html Poprawiłem i lekko opisałem. Enjoy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi