cysior Opublikowano 2 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2009 Mam pytanie? Jak to zrobic poprawnie mam Obj_0 który ma podążać za Obj_1, a gdy zobaczy Obj_Hero to za nim. Mam taki kod, niestety działa na odwrót ;/ GML move_towards_point(Obj_1.x,Obj_1.y,3) if distance_to_object(Obj_Hero) >100 { move_towards_point(Obj_Hero.x,obj_Hero.y,3) } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 2 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2009 Dziala na odwrot przez to: move_towards_point(Obj_1.x,Obj_1.y,3) EDIT: TFU, nie do konca przez to. Tak ma byc: GML if(distance_to_object(Obj_Hero)>100) move_towards_point(Obj_Hero.x,obj_Hero.y,3) else move_towards_point(Obj_1.x,Obj_1.y,3) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XxMichałxX Opublikowano 2 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2009 bo jest if distance_to_object(Obj_Hero) >100 a powinno byc if distance_to_object(Obj_Hero)<=100 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cysior Opublikowano 2 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2009 Wielkie dzięki XxMichałxX Co do kodu PsichiX to samo co wcześniej, ale dzięki za chęci :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawka83 Opublikowano 2 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2009 to nie ma różnicy czy "<=" , czy "<" ... Poza tym PsichiX dał już przykład. Edit: sorka nie zauważyłem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cysior Opublikowano 2 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2009 Temat do zamkniecia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi