Matasek Opublikowano 7 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2004 Panowie ratujcie:) Jutro mam premiere swojej gry, Bruce Lee 2004 I mam problem z zapisem. Gdy zapisze gre i robie load, to wczytuje mi room nie zmieniajac tla, oprocz tego widoczne sa obiekty niewidoczne. O co w tym chodzi? p.s gra ma 85,5mb, specjalnie dla was za darmo bedzie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Choosen Opublikowano 7 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2004 Hmm... naprawde ciezko mi powiedziec czemu tak sie dzieje. Spruboj w Create obiektow niewidzialnych dodać linijkę { visible=false; } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matasek Opublikowano 7 Lipca 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2004 Ok, to jeszcze jest maly problem, jakos sobie z tym poradze, ale tla mi nie zmienia:/ , tak jakby podczas loadu nie chcial pobrac tla z dysku:/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Choosen Opublikowano 7 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2004 A może nie pobiera.. ? sprawdz czy prawidlowo podales sciezki dostepu. Sprawdz czy plik nie jest chroniony przed odczytaniem ( czy masz prawa odczytu dla tego pliku ). Ewentualnie wklej fragment kodu odpowiedzialny za to wczytywanie, moze gdzieś jest błąd ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matasek Opublikowano 7 Lipca 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2004 Napisze Ci jak jest zrobione. Przypusmy ze zapisuje w roomie 2. W roomie dwa znajduje sie obiekt, w ktorym jest scieszka skad ma pobierac tlo. ja nie pisze w kodzie, tylko na klockach, wiec zrobilem w "extra" replace tlo1 , e:/bruce/tlo1.jpg . To jest w tym obiekcie w create. I gdy robie load , wczytuje mi room 2, razem z tym obiektem, ale ten obiekt jakby "nie dziala", poniewaz nie weszles do tego rooma z innego rooma, tylko wczytales gre. Nie wiem czy to zrozumiale, ale moze:) Jesli mozesz napisz mi kod jak pobierac z dysku tlo. Moze to zadziala. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matasek Opublikowano 7 Lipca 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2004 doszlem juz do tego:) w kazdym razie dzieki za pomoc :) nawet ciekawie to rozwiazalem Jutro premiera gry. Jak wrzuce na serwer podam linka. Pozdrowienia dla calego klanu, tu zaczynalem robic ta gre:) Moja pierwsza gra i odrazu rok i 1 miesiac poszedl:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Choosen Opublikowano 8 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2004 Nikt nie powiedzial ze bedzie latwo ;) Gratuluje samozaparcia i wytrwalosci. No i zycze wiecej spektakularnych sukcesow :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi