Compi Opublikowano 28 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2009 Mam takie szybkie pytanko: jest możliwość załadowania modelu mdl (sam plik mdl bez innych pierdół)? Widziałem takie modele mdl i textury były w środku. Mam nadzieję że nie będę musiał konwertować modelu na kod gma. Pozdrawiam, Compi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 28 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2009 Kompilacja modeli do half-lifa, tak? Nie, raczej sie nie da, bo mdl to paczka modeli .smd i tekstura. Osobiście nie znam żadnego dll obsługującego coś takiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Compi Opublikowano 28 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2009 Dobrze, a można w jakiś sposób przekonwerterować to na jakiś inny typ modeli, np. do Blenderka lub 3ds? e: Po prostu widziałem kilka fajnych modeli splów i chciałem zobaczyć czy można ich użyć w gmie :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 28 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2009 Milkshape 3d musisz mieć. Tam jest cos takiego half-life->decompile normal hl mdl file odznacz sequences i qc file. Działa tylko w przypadku hl 1 lub cs 1.6 Chodzi ci o spluwy z counter strike realism mod? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Compi Opublikowano 28 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2009 Na FPSbanana.com jest pełno darmowych modeli splów. Spodobał mi się taki Future Rifle. Jest on pod HL i co za tym idzie pod CSa też. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 28 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2009 Zapomniałbym. Po dekompilacji otrzymasz plik .smd który milkshape potrafi importować. Potem eksportujesz do czego tam chcesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Compi Opublikowano 28 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2009 Zauważyłem :) btw. Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi