kapcior7 Opublikowano 27 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2009 Siema nie wiem jak zrobić osobne życia bo zrobiłem grę na 2 graczy jest jedno życie na 2 tzn. z 2 się odejmuj. Jak to naprawić? Błędy! Zainstaluj FireFoxa. Tym razem bez Warna. Mimek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hunter Opublikowano 27 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2009 np tak : gracz_hp[0] = 100;//hp 1 gracza gracz_hp[1] = 100; // hp 2 gracza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
David Dark Opublikowano 27 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2009 Dodam jeszcze tyle ze dla wygody mozna zaczac od 1 I dobrze aby te zmienne byly globalne ;) GML global.gracz_hp[1] = 100;//hp 1 gracza global.gracz_hp[2] = 100;//hp 2 gracza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hunter Opublikowano 27 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2009 I dobrze aby te zmienne byly globalne Zalezy czy beda skakac pomiedzy roomami bo jesli nie to raczej zbedne :P jesli mi sie dobrze wydaje zajmują wiecej pamieci :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
David Dark Opublikowano 27 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2009 Zalezy czy beda skakac pomiedzy roomami bo jesli nie to raczej zbedne :P jesli mi sie dobrze wydaje zajmują wiecej pamieci :) Nie marwilbym sie o to, ja mam zmiennych globalnych grubo ponad 1000 i wsio ok :jezor: za to mniej zabawy z with(obiekt) itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skovv Opublikowano 27 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2009 ja zawszerobibe tak: GML gracz1.hp=100 gracz2.hp=100 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hunter Opublikowano 27 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2009 ja zawszerobibe tak: GML gracz1.hp=100 gracz2.hp=100 teraz to ty adresujesz zmienne w obiektach powodujac ze u kazdego z nich zycie sie dopełnia. Pozatym lepiej to zrobic na 1 obiekcie ni8z na 2. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi