Compi Opublikowano 26 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2009 Mam pewne pytanko, czy robienie modów do gier jest legalne? Ponieważ robię jednego moda i nie wiem czy będę mógł go opublikować go w sieci? Słyszałem że używanie np. grafiki i dźwięków jest nie legalne. Na przykład chcę zrobić moda do HL:DM i nie wiem czy użycie dźwięków lub grafiki z tej gry będzie fair :unsure: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 26 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2009 LOL, nikt nie ma nic przeciwko temu, jeśli nie będziesz tego sprzedawać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Compi Opublikowano 26 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2009 Mam nadzieje że legalne ponieważ odświerzyłem grafikę o te kilka lat :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 26 Stycznia 2009 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2009 Zależy od licencji danej gry czy zezwala na ingerencję w program. Akurat gry FPS są teraz tak robione by właśnie miały możliwość modowania, więc licencja zapewne nie zabrania, ale trzeba przeczytać uważnie co można a co nie, zwłaszcza jeżeli chodzi o zasoby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phoenix Opublikowano 26 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2009 @UP: I zasada jest jeszcze jedna - nie można podnieniać pliku .exe , bo to już jest nielegalne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 26 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2009 Na przykład chcę zrobić moda do HL:DM i nie wiem czy użycie dźwięków lub grafiki z tej gry będzie fair Zależy czy pod pojęciem mod rozumiesz stworzenie gry, która do działania wymaga owego HL:DM (czyli korzystasz z Source SDK i programujesz w nim moda), czy chcesz stworzyć klona tej gry, z zasobami z niej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Compi Opublikowano 27 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2009 Use, distribution, and modification of this source code and/or resulting * object code is restricted to non-commercial enhancements to products from * Valve LLC. All other use, distribution, or modification is prohibited * without written permission from Valve LLC. Nie mogę znaleść licencji na zasoby ale zdaje mi się że to mówi samo za siebie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi