Phoenix Opublikowano 3 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2009 Witam! Słuchajcie chciałbym się trochę "pobawić" w MMO i takie tam. (Przyznaję się bez bicia) Ściągnąłem silnik by sprawdzić jak to wszystko działa, przesłałem koledze, a ja założyłem serwer. Nie działało, więc ściągneliśmy Hamachi i dalej nie działa. Co mam zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pental Stary Opublikowano 3 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2009 Powiedz, jaki silnik ściągnąłeś. Hamachi tworzy wirtualną sieć dla osób, którym się ona przyda. Ale masz problem, testuj na lokalhoście, bez hamaka. Wpisz w adresie ip: localhost, ew.: 127.0.0.1 i po problemie. Nie testuj z kolegami, za dużo problemów możesz spotkać na drodze :) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phoenix Opublikowano 3 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2009 Nazwa silnika to jakiś gmMMORPG Sleeping cośtam Fish. Wpisywałem w IP 127.0.0.1 . Testowałem bez Hamachi, z hamachi i nic. Nie testuj z kolegami, za dużo problemów możesz spotkać na drodze . No tak ale ja chciałem tylko sprawdzić czy działa . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pental Stary Opublikowano 3 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2009 :o Postaw serwer, włącz klienta, a w IP wpisz localhost. Trudne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phoenix Opublikowano 3 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2009 Ale mi chodzi o gre przez internet a nie na localu! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luksor Opublikowano 3 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2009 No to niech kolega wpisze twoje IP, a jak masz router to zrób przekierowywanie portów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi