Drwal Opublikowano 31 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2008 Może niektórzy zauważyli, że gdy obiekt skacze z wysoka lub skacze w lewo/prawo*, sprite się z tyłu zamazuje co daje ładny efekt. Czyżby "yoyo..." pomagało nam w również innych przypadkach? Należy to sprawdzić! Ciekawy temat poszukiwań! :thumbsup: :rolleyes: *najczęściej w platformówkach, bo tam są te akcje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 31 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2008 to sie nazywa: "opoznienie monitora". po prostu obraz wyswietlany na monitorze tak jakby "wypala" po sobie slad na ekranie i ludzkie oko widzi to jako motion blur. radze zmienic monitor :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pental Stary Opublikowano 31 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2008 Mam to samo :P . Postać dzieli się na dwie części, jedna jest o pixel w bok :P . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidds Opublikowano 31 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2008 Ja mam tak na laptopie, a na kompie nie. A ciekawe, bo wątpię, żeby w laptopowym LCD się coś, ekhem, "wypalało"... :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartas Opublikowano 31 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2008 ciekawe czy ktoś zauważył rażący błąd ortograficzny w tytule ^^ P.S. jeden z pierwszych postów w tym roku :D ahh nareszcie mam 2 lata :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 1 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2009 Nic się nie wypaliło, tylko macie za wysoki czas odświeżania matrycy. Ja mam 5 milisekund i czegoś takiego nie mam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shylios Opublikowano 2 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2009 EHEM! Niedocieniany efekt pszyspieszenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 2 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2009 Nic się nie wypaliło o ile dobrze wiem to ten efekt wystepuje, w plazmowkach oraz kineskopowych. jesli jednak sie myle to niech mnie ktos z bledu wyprowadzi :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 2 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2009 Obraz się wypala, ale jak przez dłuższy czas masz cały czas ten sam obraz na monitorze wyświetlany :P . A to co jest w tym temacie opisywane, to najzwyczajniejsze problemy z czasem reakcji monitora :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 2 Stycznia 2009 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2009 Wydaje mi się, że w tym wątku zostały pomylone dwie kwestie: czasu reakcji matrycy monitora oraz vsync (to drugie włącza się bezpośrednio w gm i zapobiega łamaniu się obrazu w poziomie). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi