Paqoo Opublikowano 30 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2008 GML image_speed=0 if keyboard_check(vk_down) {alarm[0]=global.szybkosc } if keyboard_check(vk_up) {y-=32;sprite_index=sprite0 image_speed=1 } if keyboard_check(vk_left) {x-=32;sprite_index=sprite3 image_speed=1 } if keyboard_check(vk_right) {x+=32;sprite_index=sprite2 image_speed=1 } Tam zamiast kodu na ruch i zmianę grafy ma być alarm[x]=global.szybkosc A w alarmach te kody mają być. Problem polega na tym, że to działa jak raz kliknę klawiszem. A ja chcę żeby te alarmy odliczało dla key pressed. Co robić? Bo już nie pamiętam :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 30 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2008 Wyrażaj się JAŚNIEJ. Jeśli dobrze zrozumiałem, pewnie zapomniałeś, jak się ustawia alarmy przy klawiszach. GML if alarm[0]=-1 alarm[0]=n; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drwal Opublikowano 30 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2008 Zamiast keyboard_check(vk_blabla). keyboard_check_pressed(vk_blabla) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paqoo Opublikowano 30 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2008 Przecież jak tam będzie alarm[x] to nie zadziała jak trzeba. Ten kod jest ze stepa. Kiedyś było coś takiego jak alarm[x]=-1, ale coś tu nie działa xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 30 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2008 Zajrzyj do rozwiązania Drwala, może on cię zrozumiał, bo ja nie daję rady zrozumieć twojego posta (tego drugiego nawet bardziej). Sprecyzuj co, jak i gdzie jest problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paqoo Opublikowano 30 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2008 Dobrze już jest ok. Zapomniałem o tym alarmie -1 i jakoś pomotałem coś :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi