Lukasz_pila Opublikowano 29 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2005 Jak zrobić żeby główny bohater miał amunicje? Czyli chce, żeby magazynek miał 30 kul, a przerwa na ładowanie trwała np. 2 sekundy. I jak zrobić żeby te strzały (obiekt nazywa się bullet) nie latały luźno jak w miotaczu ognia, a jedyne co je łączy to wspólny skrypt, kolor i kierunek (mają latać kule prosto a nie na boki)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 29 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2005 Magazynek robisz tak: - w create magazynek=30; - w akcji strzelania ...kod strzelania tu dajesz... magazynek-=1; - w step dajesz if magazynek=0 { ...akcja przeladowania... magazynek=30 } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasz_pila Opublikowano 30 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2005 Jakoś nie rozumiem tego "...akcja przeładowania....". Wpisałem wszystko oprócz tego :blink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 30 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2005 Tam gdzie dałem kropki czyli: ...akcja przeładowania... ...kod strzelania tu dajesz... to dajesz tam własny kod tych akcji, czyli przeładowania i strzelania. Ja dałem ci tylko kod jak zrobić magazynek :P . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi