sfinkss Opublikowano 27 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2008 Kupiłem sobie tą kartę http://www.komputronik.pl/Karty_muzyczne/C...pelny,id,23830/ i jeszcze głosniki 5.1 Creative T6100 i jak zrobic żeby dźwięk leciał przez wszystkie? Bo w winampie muza leci tylko przez sub i dwa przednie, a pozostałe 3 nie grają... sciągałem już to KB_5_Channels_Output.exe ale nic nei dało, dalej tak samo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeroXbot Opublikowano 27 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2008 Być może w panelu sterowania>dźwięki zmień głośniki na głośniki 5.1? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sfinkss Opublikowano 27 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2008 mam zazznaczonę 5.1 i nic.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 27 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2008 Przetestuj czy na wszystkie głośniki idzie coś, co ma 5 kanałów, na przykład film na płycie DVD nagrany w Dolby Surround 5.1 ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 27 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2008 Może poszukaj w ustawieniach sterownikach testu dziania głośników. Prześledź, czy w każdym z głośników leci dźwięk. Na Realtek HD Audio takowy test jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borek Opublikowano 27 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2008 Musisz w opcjach włączyć CMSS-3D. Miałem chyba 4 karty Creative'a ( mam bzika na punkcie dźwięku ) to znam ten problem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Egzekutor Opublikowano 27 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2008 Winamp nie obsługuję głośników 5.1? Bo u mnie nie obsługuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sfinkss Opublikowano 28 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2008 ok, wszystko jasne. tylko coś cicho grają te z tyłu... no aleok^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
x-drb Opublikowano 29 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2008 Korzystając z tego że jeszcze świeży temat, spytam ;p Bo jutro odbieram te głośniczki T6100 i się nie mogę doczekać, zwłaszcza że przesiadam się z 2 głośników za 19.99 :) Sfinkss jak wrażenia ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sfinkss Opublikowano 30 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2008 idzie tym robic hałas^^ jeszcze jak masz kartę muzyczną jakś lepszą 5.1 to naprawdę, dobrze ustawisz basy, rostawisz głosniki i jazda z hałasem^^ polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
x-drb Opublikowano 30 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2008 Na razie karta Creative'a w planach ;P Zobacze już za parę godzin jak to wszystko hula;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borek Opublikowano 30 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2008 Niestety zintegrowana karta dźwiękowa to jest jeden wielki shit! Mimo tego, iż robią teraz lepsze itd. to i tak nie dorówna zewnętrznej karcie z serii Xi-Fi. W sterownikach karty można włączyć krystalizację dźwięku co w przypadku mp3 sprawdza się fenomenalnie. No i oczywiście minimum zestaw 5.1 od Logitecha, albo 7.1 Creativa. W grach wojennych jest to po prostu boskie, ale dźwięk trzeba poczuć żeby uwierzyć :) Helikopter jak lata w HL2 naokoło głowy, to jest wrażenie jakby miał zaraz zahaczyć nas śmigłem :D hehe... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 30 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2008 Przy porządnych słuchawkach ma się bardzo podobne wrażenia :) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
x-drb Opublikowano 2 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2009 Skoro już mamy taki temat, to zapytam. Czy mogę zrobić tak, że do zintegrowanej karty dźwiękowej na płycie, dokupię jakiegoś Soundblastera, najprawdopodobniej Audigy i chciałbym, żeby do jednej karty, tej zintegrowanej podpiąć mikrofon i wejście liniowe na kartę tv, a do tej dokupionej głośniki. I tu moje pytanie, Czy to będzie razem działać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi