XivroX Opublikowano 23 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2008 Witajcie. Czy w c++ istnieje jakaś funkcja (ew. kilka funkcji) przypominająca swoim działaniem GMowe execute_program ? Bo piszę kompilator c++ na gcc. W GMie mi już wszystko ładnie kompiluje (zrobiłem "hello world!" xD), ale chciałbym ten kompilator napisać w c++, a ta funkcja jest mi baaaardzo potrzebna. Z góry dziękuję za odpowiedzi. :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 23 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2008 http://4programmers.net/WinAPI/ShellExecute Zobacz, ja się w WinAPI nie babram ;]. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snake Opublikowano 23 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2008 Uruchomić jakąś aplikacje możesz za pomocą funkcji system() i ShellExecute(), WinExec(), CreateProcess() z WinAPI. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XivroX Opublikowano 23 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2008 byłem na tej stronie a jednak tego nie znalazłem :boxed: oj, coś ze mną nie tak tuż przed świętami :jezor: Dzięki wszystkim. Właśnie tego potrzebowałem. Temat do zamknięcia. E: system( ) ? lol, ze mną naprawdę jest coś nie tak, że tego nie użyłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi