Jaklub Opublikowano 26 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2005 Czy ktoś zna jakiś dobry kompilator Delphi pod windowsa? Chciałem się tego języka nauczyć. No i darmowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 26 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2005 *wali głową w stół* Delphi to kompilator. Object Pascal to język. www.borland.com <- tam poszukaj Delphi 7. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 26 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2005 He he. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 26 Grudnia 2005 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2005 Ja chciałem jeszcze coś dodać. Nazwa Delphi nie odnosi się tylko do IDE, ale także do języka programowania. Sprawdziłem angielską wikipedię oraz stronę Borlanda. Oto co znalazłem: Rapid application development with support for Delphi, C, C++, and C# programming languages Delphi is a programming language, first introduced in the Borland Delphi Integrated Development Environment (IDE). The Delphi language, formerly known as Object Pascal, is a derivative of Pascal, with object-oriented extensions. I tym sposobem zakończyłem możliwość ciągłego mędrkowania i poprawiania użytkowników nowicjuszy w tej kwestii. :] Zapamiętajcie sobie, Delphi i Object Pascal to dwie prawidłowe nazwy dla opisywanego języka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeWuO Opublikowano 27 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2005 Borland uznaje Delphi jako język, bo dodali do tego ŚRODOWISKA wiele swoich funkcji i udogodnień. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 27 Grudnia 2005 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2005 No tak. W końcu to Borland opracował środowisko Delphi i Object Pascala czyli może sobie OP nazywać jak chce. Dlatego też OP funkcjonuje także jako Delphi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeWuO Opublikowano 28 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2005 A Wirth jest w Borlandzie? Bo ja tam nie wiem, ale jak nie jest, to pipy z Borlanda :) Tak jakbym ja sobie wziął GML'a, zobiektował go i nazwał swoim własnym =] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 28 Grudnia 2005 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2005 Napisz do nich list. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeWuO Opublikowano 28 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2005 Po co? W związku z czym? O co Ci chodzi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi