Ch3mical Opublikowano 7 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2008 Mam pewien problem. Mam mapę w grze i na mapie są trzy miejsca. Bagna, miasto i góry. Jeżeli załóżmy w mieście jest pewien rumun, ja go zabiję, pójdę w góry, za chwile znów przyjdę do miasta i już go tam nie będzie. Jak to zrobić? :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2008 Eeee, chodzi o to, że to są trzy roomy? Może spróbuj na globalnej zmiennej. GML //jesli rumun jest w miescie na początku to w create jakiegos kontrolera global.rumun=1 //zabjamy go global.rumun=0 //idziemy w góry ... //wracamy do miasta global.roumun=0 //no i go nie ma if global.rumun=0 { instance_destroy(rumun) } Nie wiem czy o to chodziło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
David Dark Opublikowano 7 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2008 mozesz dac persistent (czy jakos tak sie to pisalo) w roomie albo uzyc kodu ktory tworzy tego rumuna i uzyc zmiennej ktora sprawdza czy go zabiles i jesli tak to wtedy nie bedzie sie on pojawial w roomie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ch3mical Opublikowano 7 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2008 Dzięki, o coś takiego chodziło. Zaraz sprawdzę czy działa :) EDIT: Działa jak należy :D Wielkie dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi