Hobik Opublikowano 20 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2005 Gdzie ustawić żeby świat przesuwał się za postacią a postać była na środku?? hyba wiecie o co chodzi bo w niemal każdej platforumwce to jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zakol Opublikowano 20 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2005 Chodzi o view'y. W ustawieniach roomu klikasz a zakładkę 'views': Zanaczasz 'Enable the use of Views' Zaznaczasz 'Visible when room starts' Left - początek widoku od lewej strony w roomie Top - początek widoku od góry w roomie W - wysokość widoku H - szerokość widoku X - położenie okna na ekranie monitora od lewej strony Y - położenie okna na ekranie monitora od góry HBor - jeżeli odległość od lewej bądź prawej krawędzi ekranu do obiektu jest mniejsza niż ta wartość, ekran poruszy się w jego stronę VBor - jeżeli odległość od górnej bądź dolnej krawędzi ekranu do obiektu jest mniejsza niż ta wartość, ekran poruszy się w jego stronę HSp - szybkość poruszania się widoku za obiektem w poziomie VSp - szybkość poruszania się widoku za obiektem w pionie Object to follow - obiekt, za którym podąża widok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klimo Opublikowano 14 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2006 hej , ja wlasnie probowalem zrobic te view'y ale nie umiem- w opcjach roomu nie widze zadnej zakladki VIEWS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomalas Opublikowano 14 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2006 U góry w pasku bierzesz FILE czyli tam gdzie zapisujesz, wczytujesz itp. grę, i wybierasz ADVANCED MODE. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Firemark Opublikowano 15 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2006 sorki,ale moze by sie poczytalo troche Helpa lub pouczyło sie ang? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klimo Opublikowano 15 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2006 Doba ,teraz mam kolejny problem- zrobilem taki view, i jak jade samochodem to room przesuwa się w bok dopiero gdy wyjade całkiem poza ekran :blink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 15 Stycznia 2006 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2006 Nie ustawiłeś w widoku odległości obiektu od krawędzi. Służą do tego Hbor (odległość od krawędzi w poziomie) i Vbor (w pionie). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klimo Opublikowano 15 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2006 Wlasnie o to chodzi ze ustawilem :crying: , i dalej jest to samo. Mój samochód wyjezdza poza ekran i dopiero wtedy sie obraz przesuwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomalas Opublikowano 15 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2006 Może ustaw jeszcze prędkość przesuwania, bo możliwe że samochód jedzie szybciej niż przesuwa się ekran. Za prędkość odpowiadają VSp i HSp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klimo Opublikowano 15 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2006 Pobowalem poprzestawiac, ale nie jest nic lepiej. Najlepsze jest to ze jak jade w górę albo w lewo- to room przesuwa się bez problemu, kiedy jade w prawo - przesuwa się dopiero jak wyjade za ekran, a jak jade w dół - tosię wogole nie przesuwa BEZ SENSU :blink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Webzir Opublikowano 30 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2006 Mi sie też nie udało. Na początku nagle bohater ( i cegła ) lecą na dół a potem nagle zwalniają i tyle. Może nam ktoś pomoczniczego screen'a wyśle ? Prosze o pomoc ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomalas Opublikowano 30 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2006 Mi sie też nie udało. Na początku nagle bohater ( i cegła ) lecą na dół a potem nagle zwalniają i tyle. Może nam ktoś pomoczniczego screen'a wyśle ? Prosze o pomoc ! Może i bym pomógł ale nie zrozumiałem Cię :D Napisz jeszcze raz jaki problem z viewem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Webzir Opublikowano 30 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2006 Co tutaj źle zrobiłem ? Chce otrzymać efekt, taki że jak porusze się bohaterem room pójdzie w tą samą strone. Z góry dzięki :sp_ike: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigshark Opublikowano 30 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2006 Nie chce być arogancki ale pozwole sobie zapytać: " Czyżeś ty z księżyca spadł?! Nie znasz słynnego przysłowia:O każdej porze Bigshark zawsze wam pomoże" Sory że tak ostro, ale naprawde zdaję mi się że co po niektórzy myślą że im nie pomoge. A oto przykład: PRZYKŁAD Z VIEWSAMI Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomalas Opublikowano 30 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zwiększ Hbor i Vbor powinno wystarczyć :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Webzir Opublikowano 30 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2006 Nie chce być arogancki ale pozwole sobie zapytać: " Czyżeś ty z księżyca spadł?! Nie znasz słynnego przysłowia:O każdej porze Bigshark zawsze wam pomoże" Sory że tak ostro, ale naprawde zdaję mi się że co po niektórzy myślą że im nie pomoge. A oto przykład: PRZYKŁAD Z VIEWSAMI <{POST_SNAPBACK}> Fajnie thanks ale jakbyś dał nie w .exe ?!!!? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigshark Opublikowano 30 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2006 Fajnie thanks ale jakbyś dał nie w .exe ?!!!? Oj sory, w tym momenicie nie jestem Big Shark tylko Big sorry, pomyliło mi się, szybko ten błąd naprawiam VIEWSY Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Webzir Opublikowano 30 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2006 WIEEElkie dzięki BigShark Nareszcie mi sie udało Pozdro. :rolleyes: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi