BartekGMClan Opublikowano 27 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2008 Szukam programu, w którym na klockach można robić gry java. Szukałem na forum, ale tam były podawane programy, w których trzeba było znać język programowania, lub trzeba było mieć wgranego Windowsa Mobile na komórce. Proszę o prosty program, w którym nie trzeba znać zaawansowanego języka java, a można stworzyć ciekawą grę na komórkę. Chodzi mi tutaj głównie o telefony- Sony Ericsson k750i, k800i i Samsunga Soula. Z góry dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 27 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2008 Ja nie wierzę w istnienie takiego programu, ale polecam to. Pisz w pascalu na komórkę. Raczej słabe możliwości, ale może coś wskórasz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartekGMClan Opublikowano 27 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2008 Dzięki Jaklub, może mi się przydać. @Zychu: Nie chodziło mi o to, żeby dosłownie zrobić taką grę na klockach, ale raczej żeby ten program nie wymagał dużej znajomości języka programowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grabarz Opublikowano 27 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2008 Raczej nie ma takiego programu. Wątpie żeby do gier java były programy na klockach lub na czymś łatwym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marrac Opublikowano 27 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2008 Bartek naucz się J2ME i rób sobie co chcesz na telefon w javie lol. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartekGMClan Opublikowano 27 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2008 Właśnie chodzi mi o to, żeby zapoznać się na początku trochę z javą (nie chcę programu typu- naciśnij na ten klocuszek, a pojawi ci się tło w grze <_< ) (zresztą i tak takiego czegoś nie ma). Potrzebuję takiego czegoś, żeby sprawdzić, czy warto jest uczyć się tej javy, chcę sprawdzić czy to ma sens w dalszej przyszłości :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 27 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2008 Ściągnij sobie Wireless Toolkit i w sumie tyle. Jakiś edytor tekstowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fallord Opublikowano 27 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2008 Wystarczy popatrzeć, na Gameloft by stwierdzić, czy jest to oplacalny biznses. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartekGMClan Opublikowano 27 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2008 @UP: To jest tak: Każdy by chciał znaleźć się w gameloft. Podobnie jest z programowaniem gier na PC. Wszyscy na tym forum tworzą takie gry, a tylko kilku z nich może mieć przyszłość w znanych studiach gier. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marrac Opublikowano 27 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2008 Jeżeli będziesz już dużo umiał to np. zatrudnisz się później w jakiejś polskiej firmie (Breakpoint Games lub inne) albo samemu coś robić. Tak jak Tymon napisał, ściągnij sobie Wireless Toolkit do J2ME i do tego Eclipse gdzie łatwiej się pracuje. Chociaż trochę głupio bo jest pełno stron gdzie umieszczają gry java popularnych firm jak właśnie Gameloft, DigitalChocolate itp. No i jeszcze jakoś nie znalazłem dobrego forum o J2ME :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mistyk Opublikowano 28 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2008 o kurde napisałem nie w tym temacie skasujcie ten post :L Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
getStringFromObject Opublikowano 28 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2008 J2ME to prze***ny język. Zanim udało mi sie napisać działającą poprawnie aplikację minął rok :/. Ale jak masz wprawę w c++, oraz trochę wolnego czasu to próbuj. POwodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi