LionX Dagger Opublikowano 27 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2008 witam chciałem się zapytać czy istnieje jaki prosty sposób na zrobienie prostego pad podkreślam tu ze nie chce używać matrycy tylko zwykłych przycisków on/off jakie możemy zaleście w telewizorze czy samochodzikach na prąd wiecie takie z kablem na baterie Z mniej więcej z takich dwóch: A nawet z jednego bo te dwa przyciski chce by wysyłały ten sam sygnał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ra3l Opublikowano 27 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2008 Wydaje mi się że to jest forum programistyczne, a nie elektroniczne. Polecam forum elektroda, nie wiem czy można podawać tu adresy, wiec nazwa to elektroda a domena .pl ;] Tam na pewno się dowiesz to co Ci jest potrzebne, oni tam robią zdalnie sterowane samochodziki więc i to by nie było dla nich problemem. pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 27 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2008 + pisanie sterownika w asm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LionX Dagger Opublikowano 27 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2008 Wydaje mi się że to jest forum programistyczne, a nie elektroniczne. Polecam forum elektroda, nie wiem czy można podawać tu adresy, wiec nazwa to elektroda a domena .pl ;] Tam na pewno się dowiesz to co Ci jest potrzebne, oni tam robią zdalnie sterowane samochodziki więc i to by nie było dla nich problemem. pozdrawiam. Dziki tam też popytam a tak nawiasem wiem że to forum dla programistów dla tegot temat jest w Valhalli tu jakbyś nie zauważył nie ma za dużo tematów dotyczących programowania więc nie mów takich głupot :3 + pisanie sterownika w asm Z tego co wiem to w c++ też można Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ra3l Opublikowano 27 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2008 Nie chodzi mi o to że piszesz nie na temat czy coś, tylko o to że zapewne mało tu jest elektroników którzy by wiedzieli takie rzeczy. Dlaczego Ci dałem forum gdzie są ludzie właśnie tym się zajmujący. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 27 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2008 Dziki tam też popytam a tak nawiasem wiem że to forum dla programistów dla tegot temat jest w Valhalli tu jakbyś nie zauważył nie ma za dużo tematów dotyczących programowania więc nie mów takich głupot :3 Z tego co wiem to w c++ też można nie wiem, ale wątpię w to. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LionX Dagger Opublikowano 27 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2008 nie wiem, ale wątpię w to. A w co dokładnie wątpisz bo nie rozumiem twej jakże długiej wyczerpującej i skomplikowanej wypowiedzi XP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 27 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2008 wiesz w ogóle jak działa to całe "programowanie" ? jak interpreter C++ zamienia kod na ASM i zapisuje go binarnie? Wątpie, by była jakaś możliwość pisać sterowniki chodź by nawet pod USB w C++... Ale mogę się mylić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LionX Dagger Opublikowano 27 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2008 Na pewni jakiś jest sposób na to poczytam to się dowiem xP a i chodzi mi o pada a nie j :/ zawsze mylą mi się te dwa urządzenia nawet taki na 1 przycisk był by ok :3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 27 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2008 tak czy inaczej sterowniki są niezbędne xP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LionX Dagger Opublikowano 27 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2008 Nie chodzi mi o to że piszesz nie na temat czy coś, tylko o to że zapewne mało tu jest elektroników którzy by wiedzieli takie rzeczy. Dlaczego Ci dałem forum gdzie są ludzie właśnie tym się zajmujący. Wielkie dzięki to forum naprawdę się przydało :3 tak czy inaczej sterowniki są niezbędne xP Może standardowe wystarczą zwłaszcza że mam schemat i nie będzie na usb ale an gameport :3 A tu schemat i informacje dla innych jakby ktoś chciał sobie coś tam zbudować http://pdeszynski.strony.wi.ps.pl/ http://pl.wikipedia.org/wiki/Dżojstik i jeśli mi wyjdzie to nie omieszkam rzucić fote tutaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ra3l Opublikowano 27 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2008 Nie ma sprawy, między innymi jestem tu żeby pomagać, oczywiście w miarę możliwości i mojej wiedzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi