Nirvan Opublikowano 23 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2008 Gatunek : Fantasy, RPG - platformowe... Autorzy : Pomysł : Nirvana(czyli ja) Programowanie : Nirvana(czyli ja) (skrypty do inventory napisał mi Psichix i dziękuje mu za to bardzo :thumbsup: ) Fabuła : Lopez i ja Grafika : Narazie tylko ja Muzyka : Grzegorz Ciechowski z Filmu "Wiedźmin" screeny : http://www.gamedev.pl/projects.php?x=view&...&comments=1 Najstarsza wersja Download : https://gmclan.org/up2856_3_wiedzmin_beta_of_test.html (10 mb) Nowsza wersja : http://www.esnips.com/doc/4db0f036-aa92-44...Witcher-COE-old Gra jest teraz robiona w całkowitym 3D i troszkę czasu minie zanim wyjdzie kolejna wersja do grania . Na tej wersji jestesmy na treningu w Kaer Morchen . Sterowanie : strzalki + shift - skok z rozbiegu shift - chwytanie krawędzi shift - pierwszy atak sekfencji a potem strzalkami strzalka w jakimś kierunku + góra/dół - turlanie się/salto i wtedy nadusić shift to zrobi dodatkowy atak . ctrl - użycie znaku 1-4 - znaki aard,quen,igni,yrden enter - rozmowa (czasami nie działa ale w końcu zadziała) R - powrót do kaer morchen mówcie jeszcze czy wam działa płynnie czy nie ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 23 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2008 W menu podczas gry jest powazny blad: "Powrut".. EDIT: no i walka jest jakas monotonna i strasznie dluga Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Japanstache Opublikowano 23 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2008 ERROR in action number 1 of Step Event for object motion_blur_large: Error in code at line 6: view_xview[0]+=view_xspeed; //Move View appropriately at position 17: Unknown variable view_xspeed Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nirvan Opublikowano 23 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2008 To 'powrut' jest tak zrobione bo czcionka nie czytała polskich znaków wyglądałoby tak : Powr(jakaś litera jakby oe zlane z sobą)t Japanstache Nie wiem dlaczego wyskakuje ten komunikat u ciebie , na kilku kompach jak sprawdzałem to na kilku nie wyskakiwał ten bład a na kilku wyskakiwał ... :angry: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 23 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2008 To 'powrut' jest tak zrobione bo czcionka nie czytała polskich znaków wyglądałoby tak : Powr(jakaś litera jakby oe zlane z sobą)t Ale to nie znaczy, że masz walić byki, słaba ta twoja wymówka. Nie wiem dlaczego wyskakuje ten komunikat u ciebie , na kilku kompach jak sprawdzałem to na kilku nie wyskakiwał ten bład a na kilku wyskakiwał ... To TY musisz zadbać o to, by graczom twoja gra działała, nie oni... Ja robiąc swoją grę muszę walczyć z błędami, których na oczy nie widziałem i nie narzekam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marrac Opublikowano 23 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2008 Odpalam grę i co ERROR in action number 1 of Step Event for object motion_blur_large: Trying to use non-existing surface. :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markuz Opublikowano 23 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2008 A mi gra się wczytuje, i jak pisze Press Any key po wczytaniu to się gra przycina i jest tzw. pętla muzyki <lol> Wkurzyłem się bo musiałem przez to kompa resetować... heh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nirvan Opublikowano 23 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2008 no to fajnie :( dziś nie mam czasu na nowy upload ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markuz Opublikowano 23 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2008 Heh ale przed błędem gra a raczej wczytywanie wyglądało ładnie :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nirvan Opublikowano 23 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2008 widocznie w menu jest zbyt intesnsywny motion blur Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Syliush Opublikowano 23 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2008 http://img395.imageshack.us/my.php?image=beztytuung5.jpg a gdzie drzewka :( doszedłem do końca drugiej planszy chyba był koniec rozumiem to demo ale chwilkę tylko przetrzymałem strzałkę w prawo i drzewka se na piwko poszły. PS. PsichiX nie wysiliłeś się do tego inventory :P nawet okienka z informacja o danym itemie mu nie zrobiłeś^^ Edit: to zrób może że player nie może wychodzić poza room Edit: Spróbujesz czy próbujesz ważne żeby było bo tak to musiałem wkładać i wykładać itemy żeby zobaczyć najlepsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nirvan Opublikowano 23 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2008 Jak są za daleko od playera to znikają... Okienkami z info itemu już ja spróbuję zrobić :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lechu4444 Opublikowano 24 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2008 No to sobie nie pograłem. Gra się wyłącza jak załadowuje się nowa gra. Zdecyduj się czy robisz grę po polsku czy po angielsku, bo wszystko po polsku a jak gra się załaduje pisze "press any key" <lol>. Nie będę gry oceniał bo w nią nie grałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vincenty4 Opublikowano 24 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2008 Gra jest całkiem w porządku (na razie jeszcze nie obczaiłem jak robić combosy) tylko podczas nacisnięcia którejś z opcji wyskakuje: GML ERROR in action number 3 of Mouse Event for Left Released for object butt_char_cl: File does not exist. PS: Nie żebym się czepiał, tylko jeśli gra jest po polsku to po co to PRESS ANY KEY? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Egzekutor Opublikowano 24 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2008 Świetna gra!! Już dawno takiej gry na gmc nie widziałem. Jest kilka błędów ale mam nadzieje, że je poprawisz. Grafika też nie powala i gra jest trochę nudna. Ogólnie jest dobrze 5/5. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Japanstache Opublikowano 24 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2008 Świetna gra!! (...) kilka błędów (...). Grafika też nie powala i gra jest trochę nudna what? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nirvan Opublikowano 25 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2008 Tak wogule to tę wersję wysyłałem żeby zobaczyć czy na innych kompach nie będzie się zacinało podczas gry , ale dobże że wysłałem bo wiem jakie błędy mam poprawić co u mnie nie wyskakują ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morgo Opublikowano 25 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2008 Ten projekt całkiem pozytywnie mnie zaskoczył. Czytając wcześniej temat w dziale zapowiedzi nie spodziewałem się, że będzie to coś wartego uwagi. Jednak po zagraniu w betę zmieniłem zdanie. Gra się całkiem przyjemnie, gra jest grywalna i na prawdę ma potencjał. Mam nadzieję że tak jak obiecałeś rozwiniesz system kombosów, bo na daną chwile walka jest trochę monotonna. Graficznie wygląda dobrze, jednak animacja biegu naszego bohatera przy schowanym mieczu jest nieco dziwna. Rozkłada on ręce na boki i biegnie jakby udawał samolot. Jeśli masz taką możliwość to mógłbyś to zmienić. Mi gra chodzi płynnie, a jedyny błąd wyskakiwał przy przełączeniu na ekran statystyk, bodajże po wciśnięciu klawisza"C", innych błędów nie zauważyłem. Czekam z niecierpliwością na kolejną wersję dema, a jeszcze bardziej na pełną. Daję 4 gwiazdki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nirvan Opublikowano 26 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2008 Ten błąd przy wciśnięci "c" jest spowodowany brakiem pliku o nazwie "character_bc.jpg" który zapomniałem zgrać do archiwum . Następne wersje bety dema i alphy będą w tym temacie ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nirvan Opublikowano 14 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2009 Odświeżenie : Nowsza wersja : http://www.esnips.com/doc/4db0f036-aa92-44...Witcher-COE-old Gra jest teraz robiona w całkowitym 3D i troszkę czasu minie zanim wyjdzie kolejna wersja do grania . Na tej wersji jestesmy na treningu w Kaer Morchen . Sterowanie : strzalki + shift - skok z rozbiegu shift - chwytanie krawędzi shift - pierwszy atak sekfencji a potem strzalkami strzalka w jakimś kierunku + góra/dół - turlanie się/salto i wtedy nadusić shift to zrobi dodatkowy atak . ctrl - użycie znaku 1-4 - znaki aard,quen,igni,yrden enter - rozmowa (czasami nie działa ale w końcu zadziała) R - powrót do kaer morchen mówcie jeszcze czy wam działa płynnie czy nie ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2009 Działa płynnie, nieźle jest ! Czekam na 3D, gierca wciąga, ojj niezła, niezła :D E: Dałem 5/5 :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propaganja Opublikowano 14 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2009 gralem ale szczerze mówiąc nie wiem co trzeba zrobic, na yutubie widzialem ze trzeba pogadać z typkami więc moje pytanie: jak sie rozmawia? bo klikam wszystko wciskam wszystko i nie idzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Egzekutor Opublikowano 15 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2009 No teraz jest lepiej niż wcześniej szczególnie podoba mi się menu gry ma w sobie klimat. A gameplaya nie zobaczyłem bo nie wiem co trzeba na początku zrobić :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpaq99 Opublikowano 15 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2009 ERROR in action number 1 of Other Event: Room End for object kaer_music: Error in expression:handle position 1: Unknown variable handle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nirvan Opublikowano 15 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2009 @Egzekutor , to menu chyba będzie nawet w wersji w 3D . sorry , zapomniałem napisać , czasami gadanie nie działa , trzeba odejść i podejść kilkaa razy do skutku , jak się stoi obok gościa kliknąć enter . Aby powrócić do pierwszego pokoju (nie dorobiłem tego jak się dochodzi do końca zadania) wdusić R . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ch3mical Opublikowano 15 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2009 Fajna gra. Ma klimacik. W dodatku ładna oprawa graficzna. Fabuła: 3/5 (trochę zerżnąłeś :P) Grywalność: 4/5 Muzyka: 2/5 Grafika: 5/5 Ogólnie: 4/5 Pozdro! Czekam na pełną wersję :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nirvan Opublikowano 15 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2009 skąd zerżnąłem fabułę ...? Wymyślałem sam ... Edit : Podczas rozmowy z coenem wyskakuje błąd , wystarczy go ignorować i będzie działać ... Edit : Muzyka kiepska ? Bo 2/5 widze ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ch3mical Opublikowano 15 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2009 No ale wiesz... Wiedźmin... Jakbyś zmienił tytuł i imię bohatera to by było gitowsko :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nirvan Opublikowano 15 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2009 Historia będzie o zupełnie czymś innym niż w grze czy książce i nie będzie o Geralcie , więc jak możesz się domyślić nazwa bohatera będzie też zmieniona ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Japanstache Opublikowano 15 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2009 Więc może w ogóle zrezygnuj z wiedźmina na rzecz jakiegoś ciekawszego świata fantasy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi