pio_trek Opublikowano 10 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2005 mam zrobione w mojej grze platformowej 2 bronie (narazie) żeby je zmienić należy nacisnąć klawisz 1 lub 2, ale gdy go nacisne i bohater jest skierowany na lewo to zawraca go na prawo bo tak ma ustawione sprite objectu np. coś takiego że w strzałce w lewo gdy naciśniesz 1 to wtedy gościu zmienia się na object 2bron_lewo a w strzałce prawo gościu zmienia się na obkect 2bron_prawo no i w drugą strone czyli że gościu 2bron_lewo gdy jest ustawiony w lewo to zmienia sie w 1bron_lewo może troche namieszałem ale napewno ktoś zrozumie z góty THX Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2QL4SQL Opublikowano 10 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2005 Eee... zaje mi się, że w stepie powinieneś zawsze ustawiać kierunek obiektowi 2 na kierunek obiektu 1. Żeby obydwa miały ten sam kierunek. Chyba.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pio_trek Opublikowano 10 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2005 zle ci sie zdaje bo tak mam zrobione bo jak chce goscia i jestem ustawiony w prawo to wszystko ok ale gdy gosciu jest w lewo to.................... jak na poczatku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi