BartekGMClan Opublikowano 10 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2008 Witam. Chciałbym zrobić coś takiego: Jeśli wróg jest 50 pikseli ode mnie, to zmienia się jego sprite (na sprite z animacją); Jak się ta animacja skończy, to wróg zmienia sprita na sprite np.3 (bez anim); Po 5 sekundach, spite wroga znów zmienia się na ten spite z animacją; I tak w kółko :P Aha- i jeśli wróg będzie dalej od nas, niż 50 pikseli, to się jego sprite zmienia na tego podstawowego :D Z góry dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 10 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2008 GML //create: sprite_index=podstawowy zmienia=true //step: if distance_to_object(hero)<50 { if zmienia=true { sprite_index=animacja zmienia=false } } else sprite_index=podstawowy //other->animation end: if sprite_index=animacja { sprite_index=no_animacja alarm[0]=room_speed*5 } //alarm 0: zmienia=true Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartekGMClan Opublikowano 10 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2008 Tutaj jest chyba błąd (albo to ja się pomyliłem): Animation End: sprite_index=no_animacja Wpisałem też: sprite_index=no_spr_potwor_shoot I też nie działa :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 10 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2008 podstawowe pytanie: jaka jest tresc bledu? oraz pomocnicze: czy taki sprite aby na pewno istnieje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartekGMClan Opublikowano 10 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2008 Sorki, mój błąd- głupiec ze mnie Już poprawiłem. Ale i tak coś nie działa :( Nie zmienia się mu sprite, tylko cały czas stoi w miejscu :( Nie wiem co mam robić :death: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 10 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2008 Który sprite się nie zmienia? Dodaj w create jeszcze image_speed=0.5 tak dla pewności;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi