Paqoo Opublikowano 3 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2008 Pierwsza rzecz to pytanie o auto start Neostrady przy odpalaniu systemu. Ktoś wie jak to zrobić? Bo za każdym razem muszę klikać na ikonkę i wybierać numer. Druga sprawa to próbowałem kiedyś połączyć dwa komputery kablem. Mam połączenia sieciowe, ale nie mogę ich usunąć i uruchamiają się 2 ikonki przy starcie systemu. Dodatkowo są połączone mostkiem sieciowym. Nie działa "Usuń", pisze że coś tam się nie da bo niby może być coś na innym użytkowniku kompa. A ja mam tylko Admina. O co chodzi? Da się jakoś to wykasować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feynorn Opublikowano 3 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2008 Pierwsza rzecz to pytanie o auto start Neostrady przy odpalaniu systemu. Ktoś wie jak to zrobić? Bo za każdym razem muszę klikać na ikonkę i wybierać numer. Przy założeniu że nie masz routera a modem tak? Mnie to też irytuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 4 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2008 Może by wrzucić ten panel neaostrady do autsotartu? q: Z tym że ja to mam jeszcze taki problem że coś się j***e z modemem i czasem muszę po prostu przeinstalować szybko sterowniki do modemu żeby net się włączył ;DD Ale to wkurza 100 razy bardziej niż sam fakt kliknięcia zaloguj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 4 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2008 Nie tylko ty tak masz, z tego co zauważyłem często się tak zdarza yoda ;[ Aby nasze połączenie uruchamiało się automatycznie podczas startu systemu dodajemy je do folderu autostart: start --> wszystkie programy --> autostart. W tym przypadku wyświetli nam się okienko do logowania. Aby temu zapobiec musimy odznaczyć jeszcze kilka opcji: start --> panel sterowania --> połączenia sieciowe i internetowe --> połączenia sieciowe --> klikamy ppm na naszym połączeniu --> właściwości --> opcje ---> odznaczamy: monituj o nazwę użytkownika, hasło, certyfikat, itp oraz monituj o numer telefonu --> ok. AutoConnect Program AutoConnect oferuje ponadto: - możliwość automatycznego rozłączania połączenia po określonym czasie - wykrywanie stanu synchronizacji modemu Sagem F@st 800-840 - resetowanie w przypadku "martwego" połączenia - opcjonalne resetowanie modemu po określonym czasie lub po pingowaniu - siedmiostopniowa sygnalizacja pobierania (miganie ScrollLockiem) - statystyki połączeń - powiadamianie o zmianie numeru IP przez e-mail i sms (era omnix) Tak więc polecam przynajmniej przetestować, gdyż warto. Inny program tego typu: CiDial Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paqoo Opublikowano 4 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2008 AutoConnect fajny program. Wszystko działa jak trzeba. A co z tym połączeniem sieciowym? Da się to jakoś usunąć? Bo nie mogę, a ikonki mnie denerwują. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 4 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2008 o to Ci chodzi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paqoo Opublikowano 5 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2008 Tak o to chodzi. Ale mam to odznaczone i dalej są ikony! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorefest Opublikowano 5 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2008 Hmm a moze uzyc "Macro Sheduler" program o duzych mozliwosciach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paqoo Opublikowano 6 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2008 Ale tego w ogóle nie da się skasować! Wyskakuje, że niby zły użytkownik albo coś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoxiPol Opublikowano 6 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2008 a jestes administratorem na swoim kompie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paqoo Opublikowano 6 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2008 Tak jestem! :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi